Tuesday, December 29, 2009

+ Mengantuk +

+ Mengantuk +

Kenape aku leh jadi mcm nie?

kenape aku lalai?

kenape aku malas?

kenape aku?

kenape?

masalah yang melanda diri aku nie semakin teruk. ape kan daya terpaksa juga aku teruskan kehidupan ini walaupun pahit mesti aku telan. tp kenape dye sanggup wat aku mcm nie?....

hanya dye saje yang tau jawapannya. kat aku xde jawapan. sekarang aku hanya tumpu pada kerja dan muzik sahaja. ape yang boleh aku lupekan pasal dye aku mesti lupe kan. soorrryyy...

i must to...




Saturday, December 26, 2009

+ Kepulangan Yang Di Nanti +

+ Kepulangan Yang Di Nanti +

Salam...

kembali lagi...

25 Dec 2009...Aku gembira sebab mmber baik aku balik rekrut...cuti 3 hari jer...huhuhu...aku dpt jumpe dye satu hari jer semalam...mmg best gile la...kiteorang lepak karok pas tue jalan2 pasar malam kat kota jaya...hahaha...happy doh...ekekeke...ari nie dye balik da ke kem latihan tuk teruskan latihan dye tinggal lagi 2 bulan jer lagi...good luck yang sahabat...semoga jumpe lagi 2 bulan akan datang...ekekeke...calo...

Thursday, December 24, 2009

-The SevenFiveZero-

-The SevenFiveZero-

Salam semua...

sudah sekian lame training ya akhirnya kuar juga demo The SevenFiveZero ini. ada 4 lagu iaitu "Kawan","Politik Pemusnah","Mission Not Complete","Crazy Monopoly". kalau korang semua nk nengok lerh jer. klik jer link nie : http://www.myspace.com/thesevenfive0. kompom leh masuk dalam myspace band.

ahli band :
Dauz / Vokal
Aki / Drum
Zeli / Guitar
Nua / Guitar
Afif(aku) / Bass

Tuesday, December 22, 2009

Refreshment On 14-17 Dec 09

Salam...

huh da lame gak aku x update blog aku nie...rase
mcm lain la pulok...hihihi...sebenarnya aku bz sikit gn kerja 14-17 dec 2009 ari tue aku ke Latihan Tahunan Penolong Pengurus Pusat Jalur Lebar Komuniti iaitu tempat aku bekerja sekarang nie...di adakan di Hotel Holiday Villa Subang.

13 dec - 7.00pg aku bergerak dari terminal bas sementara kota tinggi ke terminal larkin. destinasi ke shah alam umah pakcik aku ( Ci
k Suri ). Sampai Shah Alam jam 4.30 petang. maklum la nek bas yang bergerak mcm kura2. tp alhamdulillah selamat sampai la. pas tue g makan (da lapo gile ) kat seksyen 15, sedap gile makanan dye. layan...petang 2 mmber aku yang belajar kat poly shah alam dtg umah pakcik aku lepak2...14 dec 09 - 17 dec 09 - Hotel Holiday Villa

yeah akhirnya latihan tahunan dijalankan. mcm2 ar pendedahan yang kiteorang dapat mase training ari tue...untuk makluman semua latihan nie hanya dilakukan untuk PJK FASA RINTIS OR PILOT SITE satu malaysia. so xramai la hanya 12 orang jer yang hadir semasa training ari tue...yang hadir semasa sesi latihan itu adalah muka2 lame iaitu aku, din(pjk sg pinggan), fara (pjk tgjung sepat), kak tie(pjk kg lalang), kak is(pjk simunjan), kak fiza(pjk felda mayam), man (pjk Tmn Kelisa) dan muka2 baru, marlina (pjk banda baharu), shah(pjk sik), amin(pjk pulai chondong), dan qayyum(pjk kuala jempol)... k la korang nengok la gambar2 yang ade kat sini aku upload kan...

semasa di dalam bilik latihan


di HQ MSD di bandar puteri puchong

Staff PJK pilot

Friday, December 11, 2009

+ Hari Ini +

+ Hari Ini +

Salam kepada kawan-kawan sekalian...

hari ini aku mmg cukup gembira, sebab setalh hampir 2 tahun aku tunggu aku dapat juga jawapan dari seseorang mungkin lebih dari sorang kot. bukan awek atau girlfren tau. Lagu kawan menjadi taruhan dalam first demo Band yang aku sertai The Seven Five O. Hasil nukilan ku setelah aku mengharungi pelbagai ragam kerenah manusia dimuka bumi ALLAH ini. terima kasih aku ucapkan kat ahli-ahli yang kerana sudi menjadi kan lagu ciptaan aku nie sebagai killer song. tengkiu everybody...
dalam gembira happy go lucky ade sedih, pemergian salah seorang dari sahabat aku ke luar negara membuat kan aku rase serba salah(mungkin perasaan jer kot), dye pergi ikut family dye pindah maklum la bapak dye orang Swenden(Ejoi kalau ko bace blog aku ko tlg sampai kan salam aku kat band Mando Diao, peminat setia nie)...hahahha...wei kalau ko rindukan kiteorang kat sini nanti aku upload lagu kawan kat mysapce...ko dengar ar sampai lebam...

cerita lain nie tau...
hahaha...walau pun masalah kesihatan aku xberape nk ok...tp aku tetap nampak kan diri aku nie ok jer...sebab wat nk nampak sakit nanti makin sakit ar...hahahaha...nk buat mcm ner...aku nk g klinik pun malas, lagi kan nk p hospital, mintak ampun ar. mmg pemalas la aku jd nyer...hahahaha...xper la...kalau da sampai ajal aku reda jer...xteruk pun penyakit aku...cume penyakit malas jer...ahahahaha...

k la aku ade kerja la nk buat...maklum la nk bercuti panjang la kate kan nie...hahahah...c u tommorow never die...

*kalau sempat aku update ar sok...sok malam aku nk p sesi recording kat Hard Sound Studio...jumpe di sana di sana di sana...




Thursday, December 10, 2009

+ Untuk Mu Bakal Isteri +

Salam semua
Untukmu, Bakal Isteri

Tangan ini mula menulis apa yang telah dikarangkan oleh hati ini di dalam kalbu. Aku mula tertanya-tanya adakah aku sudah seharusnya mula mencari sebahagian diriku yang hilang. Bukanlah niat ini disertai oleh nafsu tetapi atas keinginan seorang muslim mencari sebahagian agamanya. Acap kali aku mendengar bahawa ungkapan "Kau tercipta untukku."

Aku awalnya kurang mengerti apa sebenarnya erti kalimah ini kerana diselubungi jahiliyah. Rahmat dan hidayah Allah yang diberikan kepada diriku, baru kini aku mengerti bahawa pada satu hari nanti, aku harus mengambil satu tanggungjawab yang sememangnya diciptakan khas untuk diriku, iaitu dirimu. Aku mula mempersiapkan diri dari segi fizikal, spiritual dan juga intelektual untuk bertemu denganmu.

Aku mahukan pertemuan kita yang pertama aku kelihatan 'sempurna' di hadapanmu walaupun hakikatnya masih banyak lagi kelemahan diri ini. Aku cuba mempelajari erti dan hakikat tanggungjawab yang harus aku galas ketika dipertemukan dengan dirimu. Aku cuba membataskan perbicaraanku dengan gadis lain yang hanya dalam lingkaran urusan penting kerana aku risau aku menceritakan rahsia diriku kepadanya kerana seharusnya engkaulah yang harus mengetahuinya kerana dirimu adalah sebahagian dariku dan ianya adalah hak bagimu untuk mengetahui segala zahir dan batin diriku ini.

Apabila diriku memakai kopiah, aku digelar ustaz. Diriku diselubungi jubah, digelar syeikh. Lidahku mengajak manusia ke arah makruf digelar daie. Bukan
itu yang aku pinta kerana aku hanya mengharapkan keredhaan Allah. Yang aku takuti, diriku mula didekati oleh wanita kerana perawakanku dan perwatakanku. Baik yang indah berhijab atau yang ketat bert-shirt, semuanya singgah disisiku. Aku risau imanku akan lemah. Diriku tidak dapat menahan dari fitnah ini. Rasulullah S.A.W pernah bersabda, "Aku tidak meninggalkan setelahku fitnah yang lebih bahaya untuk seorang lelaki melainkan wanita."

Aku khuatir amalanku bukan sebulatnya untuk Rabbku tetapi untuk makhluknya. Aku memerlukan dirimu untuk menghindari fitnah ini. Aku khuatir kurangnya ikhlas dalam ibadahku menyebabkan diriku dicampakkan ke neraka meninggalkan kau seorang diri di syurga. Aku berasa bersalah kepada dirimu kerana khuatir cinta yang hak dirimu akan aku curahkan kepada wanita lain. Aku sukar untuk mencari dirimu kerana dirimu bagaikan permata bernilai di antara ribuan kaca menyilau. Tetapi aku pasti jika namamu yang ditulis di Luh Mahfuz untuk diriku, nescaya rasa cinta itu akan Allah tanam dalam diri kita. Tugas pertamaku bukan mencari dirimu tetapi mensolehkan diriku. Sukar untuk mencari solehah dirimu andai solehku tidak setanding dengan ke’solehah’anmu. Janji Allah pasti kupegang dalam misi mencari dirimu. "Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik."

Jiwa remaja ku ini mula meracau mencari cinta. Matang kian menjelma dan kehadiran wanita amat terasa untuk berada di sisi. Setiap kali aku merasakannya, aku mengenangkan dirimu. Di sana engkau setia menunggu diriku, tetapi di sini aku curang kepadamu andai aku bermain dengan cinta fatamorgana. Sampaikan doamu kepada diriku agar aku dapat menahan gelora kejantananku disamping aku mengajukan sendiri doa diperlindungi diri.

Bukan harta,rupa dan keturunan yang aku pandang dalam mencari dirimu. Cukuplah agama sebagai pengikat kasih antara kita. Saat di mana aku bakal melamarmu, akan ku lihat wajahmu sekilas agar mencipta keserasian diantara kita kerana itu pesan Nabi kita. Tidak perlu alis mata seakan alis mata unta, wajah bersih seakan putih telur ataupun bibir merah delima tetapi cukup cuma akidah sekuat akar, ibadah sebagai makanan dan akhlak seindah budi.

"Kahwinilah isteri kerana empat perkara; keturunan, harta, rupa dan agama. Dan jika kau memilih agama, engkau tidak akan menyesal.” Jika aku dipertemukan dengan dirimu, akan ku jaga perasaan kasih ini supaya tidak tercurah sebelum masanya. Akan ku jadikan syara’ sebagai pendinding diri kita. Akan ku jadikan akad nikah itu sebagai cop halal untuk mendapatkan dirimu. Biarlah kita mengikuti nenek moyang kita, Nabi Adam dan Siti Hawa yang bernikah sebelum disatukan agar kita dapat menikmati kenikmatan perkahwinan yang menjanjikan ketenangan jiwa, ketenteraman hati dan kedamaian batin. Doakan diriku ini agar tidak berputus asa dan sesat dalam misi mencari dirimu kerana aku memerlukan dirimu untuk melengkapkan sebahagian agamaku.
Salam kembali

Wednesday, December 9, 2009

+ Ayang VS Abang Spae Yang Betul Sape Yang Salah Sape Yang Betul +

+ Ayang VS Abang Spae Yang Betul Sape Yang Salah Sape Yang Betul +

Abang vs Ayang.... Saper yang salah agak2nya..

Memula skali ayang anto kat abang?

Dear abang,
Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang... sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?


Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakkan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?


Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah


Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..


Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance. ..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah...


Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.


Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak


Paling menyedihkan. .. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??


Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..


ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR


Love,
ayang




ni abang lak bagi....

Dear Ayang,
Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah...

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta... abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr
jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah... tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek...hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..
Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..
sbb masa tu ayang kalau mekap mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas setiap kali ayang mekap abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. walau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu....pasal morning kiss tu, ayang bangun pun dah tengahari nak morning kiss cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nanti jgn lupa bwk balik skit..


Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang...dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa...hahahhahah ahahha

Love,
Abang

Tuesday, December 8, 2009

Sunday, December 6, 2009

+ Salah Aku Ker +

pening aku memikirkan masalah duniawi skang nie. bile kite tegur dye kate kite memandai, tp tue la hakikat manusia, xleh nk nengok orang lain senang.

dijadikan cerita. aku punyai seorang kawan xpayah la tau name dye sape. dye seorang peniaaga yang ebrjaya la katenye. bgs jd mcm dye bernia
ga nie sunnah Rasulullah s.a.w., tp kalau dok jaja citer orang wat per?xgune beb. duk kedai cerita orang nie, kang samapi orang lain cerita lagi, tp tue la nk buat mcm ner da perangai dye mcm tue, masalah si dia nie xboleh nengok kawan2 lebih dari dia 2 yang aku pelik, ade jugak manusia mcm nie kat muka bumi ALLAH ni. aduiii sakit telinga, itu ok la jugak...aku xkesah sgt, tp dye dok laga-laga kan kawan. tu yang aku xminat tue. sakit jiwa beb. dye laga kan aku gn mmber aku sendiri, sampai mmber aku tu xtegur aku langsung, aku pun heran ar gn orang yang mcm nie, ape la yang si dia nk, aku xpenah kacau hidup si dia, bahkan aku beli gak makanan kat kedai si dai, aku payong member2. tp nie ke balasan yang aku dapat. MasyaAllah, SubhanAllah. aku doakan si dia peroleh hidayah dari ALLAH tuk si dia berubah.

sekian terima kasih...

Saturday, December 5, 2009

+ ROCK THE WORLD 9 +

alo-alo,

kawan2 semua Rock The World kini kembali lagi dengan sound yang baru geng..


"untuk gambaran yang jelas klik jer kat gambar tue tau"


Rock The World 9 ini akan berlangsung pada 26 Dec 2009 bertempat di Stadium Bukit Jalil
(car park A).

jom datagn ramai2...

peace no war...
+ Aku Seorang Pemuzik? +

+ Aku Seorang Pemuzik? +

yeah. bercerita pasal muzik mmg aku suke. sebab aku peminat muzik no 1. kire fanatik la pasal2 muzik nie. dan aku juga seorang pemuzik. hahahah. tapi hanya pemuzik di dalam jamban jer. cube2 berjinak2 gn indie tapi xterer lagi. jiwa aku ke arah muzik yang seperti Greenday, Sum 41, Blink 182, MCR dll. projek band aku di beri nama The Seven-Five-0. dianggotai lima orang anak muda yang sungguh berbakat dalam bidang muzik kecuali aku la.

line up band :

Daus - vokalis
Zeli - pemain gitar/vok,
Aki - Pemain Drum
Nuar - pemain gitar
aRe-lOng - pemain bass/vok

tue la dye lineup2 band The Seven-Five-0, mereka dah pun menghasilkan 3 lagu yang bertajuk, mission incomplish, politik pemusnah dan crazy monopoly, lagu2 ini telah siap di susun dan akan melakukan sesi rocording tidak lama lagi dalam bulan 12 nie juga mereka akan melakukan sesi recording tuk ketiga-tiga lagu ini. sekarang masih lagi dalam sesi praktis xleh nk tunjukkan lagu2 nyer nanti xsyok la. dan xsuprise. hahahaha...lagu pun da siap sume da...bakal siap satu lagu lagi berjudul kawan dan akan dimuatkan dalam demo ke dua tidak lame lagi. da la mls aku nk cerita panjang2 buka ade sape yang nk bace pun...hahahahaha

caw sin chi...

Friday, December 4, 2009

+ Awas Kepada Semua Umat Islam +


Kepada Semua Umat Islam Di Seluruh Malaysia ini.

berhati-ha
ti la ketika anta membeli makan ringan, awasi la anak-anak anda semua..ini benar...





Psn : jagan men bedal jer bile beli jajan, contoh appollo, cadbury dll.



yang jelasnye pringles pun mengandungi lemak babi nie...kalau xpercaya g beli satu pas tu nengok ade xdye tulis kot nie E471 kat kandungan dye tue...

same2 kite renungkan ye...

salamat beramal...

ekekekeke

Tuesday, December 1, 2009

+ Tukar Template +

+ Tukar Template +

yes2 yes2, hahaha...aku da berjaya tukar lagi template blog aku...mcm2 dugaan aku lalui tuk tukar tamplate nie...ssh ooo...hahaha...maklum la aku bukan nyer xpert sgt dalam bab2 komputer or internet2 nie...so kene useha lebih sikit ar kalau nk buat sesuatu...

hahaha...

nie nk story mory ar nie...sikit jer...baru je kejap td aku kuar gn family aku...ayah aku belanje makan...sedap jugak...da lame da aku xmakan satay...sehingga menjilat lidi satay tue...punye sedap la katekan. banyak gak la kite orng oder. ikan siakap tiga rasa, sup sayur campur, tomyam dll...x terkire ar mahal nyer...hahaha...tp puas...perut kenyang. balik umah terus jer aku story kat sini...hihihihi...

caw dulu la...
ade kerja nk buat nie...hiihihi

salam...


Sunday, November 29, 2009

+ Cermin Kereta ku Retak +

+ Cermin Kereta ku Retak +

batu!! batu!! batu!!....

aduiii...batu2 xde tempat lain agaknyer dye nk landing...kat cermin kereta aku gak dye nk landing...kontol betul la...adeiii... da nk kene tukar cermin...da la xde cover insurans lak tue...dealer nie pun satu...weng-weng in the sky betul...menyusahkan aku...hahaha...xper la...aku sabor jer nie...seb baik xpecah seribu...kalau x mati ar aku...mati akal aku dibuatnyer...sehari sebelum raye korban lak tue...ape nk jadi la nie...nasib2...

hahaha...

Selamat Hari Raya Aidiladha...

Hari Raya Korban 27/11/2009 lokasi Felda Bukit Besar...

- Ramai gak la yang balik kg ari raye nie...hahhaa...meriah jugak la...best jugak...seronok pun juga...hahahah...sebanyak 18 ekor lembu di korban kan...best2 meriah tue...kesian nengok lembu2 yang di korban kan...tp tue da menjadi satu kewajipan tuk kite sebagai umat Islam....



Wednesday, November 25, 2009

+ Kambing oh Kambing +

+ Kambing oh Kambing +

tanggal 25 Nov 2009. Detik yang paling aku xsuke sekali. Genap ar 5 tahun aku kenal c dia. Tapi sayang nyer si dia da pergi dari hidup aku tuk selama-lamanya. Mungkin ini yang di namakan jodoh, aku reda dengan ape yang da jadi, dia pergi untuk bersama dengan orang lain. Aku terpukul dengan dugaan yang sangat berat ini Ya ALLAH. Tapi aku tetap teruskan kehidupan demi menempuh segala-gala yang mendatang. Mungkin ini pengajaran buat aku. Dan dia sudah mendirikan rumah tangga dengan lelaki idaman dan pilihan dia sendiri. Aku hanya dapat mendoakan kebahagian tuk dia dan keluarga. Terima kasih kerana sudi pernah singgah di hati aku tuk menjadi sebahagian dari orang yang aku sgt sayang...

sekian.....

Tuesday, November 24, 2009

+ Penghujung Tahun 2009 +

+ Penghujung Tahun 2009 +

Setalah hampir setahun dalam 2009 nie, mcm2 dugaan, cabaran, godaan, aku lalui...hidup mesti kene teruskan jga. nk menempuh hari2 yang mendatang bukan mudah...tapi jika kita yakin dengan diri sendiri Insyaallah akan berjaya dalam hidup...begitu juga aku...aku yakin aku mampu atasi segala masalah yang aku alami semasa kerja ataupun luar kerja...kan best kalau xde masalah...bohong jika dalam dunia nie xde masalah...hahahaha...semua orang ade masalah masing2 cume nampak dengan tidak jer la...hahaha...ok la calo dulu...ade kerja nk buat...

Sunday, November 22, 2009

Saturday, November 21, 2009

+ Salah Satu Sebab Perempuan Melayu Hancur +

+ Salah Satu Sebab Perempuan Melayu Hancur +

TAK SEMUA PEREMPUAN MELAYU TERUK. TAPI INI DARI PEMERHATIAN SELAMA 9 TAHUN DARI SEORANG INDIVIDU. JADI SEGALA BUTIRAN INI ADALAH DARI SEORANG INDIVIDU TERHADAP INDIVIDU LAIN.


1. sebab musabab yang paling TOP of the TOP adalah lelaki pun hancur. sedangkan lelaki yang patut bimbing perempuan.

2. faktor keluarga. -rantai sosial kehidupan keluarga yang terlalu terbuka. jadi dgn cara ini, si gadis mampu melakukan ape sahaja dari segi pergaulan bebas, pelakuan seumbang dan sebagainya.

3. gatal dan miang. -bukan semua perempuan melayu ni baik. ok, semua suku kaum, bangsa lain pun sama. ini cuma di nilai atas individu itu sendiri.bukan merosakkan pandangan masyarakat atau mengaibkan sesiapa.

4. cantik tapi bodoh. -ini satu lagi masalah. tak ke korang perasan, yang dalam internet tu. porns website,ads dan lain2.suma pakai perempuan cantik. jadi, perempuan melayu pun nk buat. ade saje pihak yg cuba mengeskploitasi keadaan dan situasi serta diri si perempuan. maka terhasil lah, MELAYU BOLEH !


ADA BANYAK LAGI KENAPA CUMA INI YANG SEMPAT DI PESAN OLEH INDIVIDU YANG DIRAHSIAKAN IDENTITI KERANA BELIAU TAHU, NANTI MESTI ADE KONTROVERSI DAN ISU TAK PUAS HATI



+ Bodoh ke +

+ Bodoh ke +

sudah lame aku xmencoret...al-maklum la skang nie aku kebzian sedikit dengan kerja yang menimbun2...al-kisah nk dijadikan satu cerita...hahahaha...xde pun ar nk cerita...cume skang nie kiteorang gn berperang email..banyak sgt ar isu yang didebatkan...xleh nk citer mcm ner...sebab semua orang belajar tinggi..tp gune kepale lutut bile berfikir...bengang pun ade...da salah xnk mengaku...mcm shit..tau n nampak salah orang jer...siap leh kutuk2 hasil kerja orang lain kat depan orang lain...ape cer...kalau xpuas ati gn hasil kerja orang tue...ape lagi bgtau jer la depan2...jgn citer kat orang lain...kecik ati tau x...dasar binawe nyer orang...pundek...akal xde agaknyer...2 la aku panggil bodoh yang xboleh nk di ajar...mcm sial...aku mmg xpuas ati la...aku diam2 makin lame menjadi2 lak...ssh orang mcm nie...ssh nk bentuk...da mmg dari azali mmg mcm tue kot...ssh...ape la...suke sgt nk wat orang sakit ati...mengaku salah mintak maaf...setel...buka buku baru...nk kecoh2 lagi kenape???what the fuck...mmg hanjing ar...kau mmg bodoh..harap belajor jer tinggi tp otak xde...pikir gune lutut...bodoh...

Wednesday, November 11, 2009

+ Muzik Itu Indah +

+ Muzik Itu Indah +

Muzik itu Indah...seperti tajuk2 lagu yang selalu kite dengar kan kat corong radio 2 la...hahaha...malas da nie...xtau la nk tulis pe...
ari nie aku g PJK FELDA ADELA...tujuan aku g adela adalah untuk menolong rakan sekerja aku yang berada dalam kesusahan...xde la susah mane pun pc tempat dye prob so tlg2 la nengokkan..xde hal punye...kawan kan...kalau kita ada ilmu jgn kedekut2 nanti ALLAH tarik balik ilmu yang kita ada 2...hahaha...so ape2 kite kongsi la ilmu yang kite perolehi...

jom kite layan lagu pesawat mirage


Tuesday, November 10, 2009

+ 7hb November +


ade ape dgn 7hb November nie...hahahah...xde pe yang special pun...cume pada hari 2 gaji da masuk jer...pas 2 teman kan sepupu g temuduga TLDM kat Sek. Men. Keb. Sri Perhentian, Pontian...

pas 2 lepak kat PJK Sungai Pinggan, Pontian...lame da xlepak..jumpe Din Asst Manager PJK...sarapan pagi merangkap makan tengah hari kat sane...hahaha...Din terima kasih sebab belanje aku makan sedap wey...nanti aku dtg sane lagi aku nk ko belanje aku lagi...ekekeke...amacam???ok ka???hahaha...seperti biase la...port mmg aktiviti wajib...gelak ketawa bersama2...pas dari 2...datang seorang makhluk ALLAH bernama Mat Nor...sudah lama tidak melihat itu budak...hahaha...sakng dye da taff da...asik g gym jer...mau tidak nek badan..da macam malek nor da aku nengok...hahaha...

Sunday, November 8, 2009

+ Sewaktu di dalam Studio Jaming +

+ Sewaktu di dalam Studio Jaming +

beberape hari yang lepas aku bersama2 geng2 aku ke studio jaming tuk melepas kan batuk di dalam dstudio jaming...hahaha....lagu pertama di beri tajuk HARUKA KANATA....lirik nyer hentam jer 2...sebab vokalis xhafal langsung...

Thursday, November 5, 2009

+ Maaf Buat Teman +

+ Maaf Buat Teman +

Asslammualaikum w.b.t.

kepada semua kawan yang mengenali aku dan aku kenali...di sini aku ingin menyusun sepuluh jari (+sepuluh jari kaki) nk mohon ampun dan maaf...sekiranya aku ade wat salah, menyusahkan orang...aku nie kan selalu menyusahkan orang...terutama HER!!!walau pun dia xtau ape yang aku rase...ckp tertekan...tp dye layan juga perangai aku yang bengong nie...hahaha...ssh ker???
ssh kot...hahaha...tp xper la...aku pun ok jer...aku da maaf kan semua kesalahan kesilapan yang kawan2 aku buat kat aku...cet podah...HER xkenal sape aku...tp dye tau perangai aku...hahaha...cume kadang2 aku jer yang lebih2 marah kat dye walaupun hanya meluahkan rasa xpuas ati aku...SORRY AGAIN...lepas nie aku da xnk menyusahkan HER lagi...xper la...aku nk idup sorang2...nk marah sorang2 sume nk sorang2...jalan2 sorang2...bukan pe...aku xnk jd batu penghalang jer...bek lonely...best...da la malas nk cerita panjang2...penat nk menaip nie...

Jeng jeng jeng...

sekian....

salam...


+ Hari Ini Dan Semalam +

Yeah bagun juga aku akhirnya dari mimpi yang pada aku biase2 jer...hahaha...ari nie aku terasa sgt sunyi, rasa bersalah, kelaparan, jiwa kosong, arghhh sume nyer ar...aku xpasti ape yang jadi nie...(mungkin dirasuk setan kot)hahaha...sape yang tau kan...perasaan marah aku semalam menyebabkan aku rasa bersalah kepada orang lain...aduiii...xper...kalau itu penghujungnya aku reda...aku bukan nyer manusia yang sempurna...banyak kekurangan...hhahaha...calo2...


ayuh kite enjoy...sabtu 7hb nie aku, nuar, aki
, daus dan zeli akan ke black zone studio tuk praktise jaming lagu2 baru yang da siap 2...semua nyer ade 4 lagu...biase la posisi aku skang da berubah kepada 2nd guitar dan kadang kala aku kembali ke posisi asal aku iaitu bermain bass...hahaha...xleh lupe saat jamming...bagai dirasuk satu kuase jahat...hahaha...ape la...da lame juga xrase seronok n puas bile jamming nie...layan...zaz...

Tuesday, November 3, 2009

+ Lagu Baru Sudah Siap +

+ Lagu Baru Sudah Siap +

hahahaha...

setelah hampir 3 bulan menunggu...akhirnya lagu untuk projek band sudah siap...semua ada 4 lagu...hahaha...punk core menjadi Genre kami...hahaha...nanti aku post la lirik lagu 2...lom record lagi...mayb lagi 1 bulan baru record kot...hahaha...nk mencari keserasian lagi nie...hahaha...

Saturday, October 31, 2009

+ Kambing +

hahaha...post kali nie kambing la pulak... saje je... boring... antara makanan kegemaran aku ialah sup gearbox kambing nie... mmg piau kalau kene beb... xde bohong punye la... hahahaha... tp harga dye mmg mahal sikit dari sup2 yang lain..semangkuk RM7.50 (sedap sampai licin sume aku bedal)hahaha

.
sebab nyer kan harga kambing di pasaran mmg mahal... hahaha.... orang kate banyak khasiat... aku pun xsure ar ape dye nyer khasiat nie...

Friday, October 30, 2009

+ Makhluk Asing Di Malaysia +

+ Makhluk Asing Di Malaysia +

kawan2 semua...ari nie nk cerita pasal makhluk asing la pulak...hahaha...
korang percaya x kat makhluk asng???kalau korang percaya or ade cerita ape2 pasal makhluk asing leh la konsing gn aku...skang nie aku sibuk nk mencari makhluk asing nie...ekekeke...teruja pulak bile bace satu artikel mengenai makhluk asing nie...di kata kan mahkluk asing nie da lame wujub sebelum manusia lagi???betul atau tidak itu xpasti la...yang pasti hanya ALLAH S.W.T. sahaja yang maha mengetahui...banyak la yang aku dengar pasal makhluk asing nie...mengerikan jugak...hahaha...tp wat pe nk takut...aku lebih takut pada ALLAH S.W.T. itu lagi baik...hahaha...

da la mau pulang ke rumah la...
lapar pulak nie...hahahahaha....
bye...


+ Jumaat Yang Indah +

+ Jumaat Yang Indah +

bla bla bla bla bla....

hahaha...

mcm ner la mlm td aku leh mimpi kan arwah atok aku da...

senyap jer...xbercakap sepatah pun...

huh...

ape yang berlaku???aku sendiri pun xpasti...

tp ape yang pasti aku dapat lihat wajah arwah atok aku berseri2 dan putih berseri2...

huh...

masa aku da sampai???

tidak aku lom bersedia...

tp kalau da itu jalan cerita nya aku pasrah da aku reda...

arghhhhh...



Thursday, October 29, 2009

+ Wan C MacGaiver +


ha ni kawan aku...name dye wan...nk kate kawan baik tue xla...tp kawan tuk lepak2...hahahaha...ssh nk cari kawan yang baik nie...kawan makan kawan ramai la...tp yang aku suke gn c wan nie...dye nie kreatif...pantang jumpe bende pelik kompom dye selidik da mcm professor da...setiap ape yang dye selidik boleh dikatekan 90% menjadi la...sukses...2 yang aku suke gn perangai dye nie...berani mencube...hahaha...




ha ni pulak rauf...taukey burger...dye aku xberape bekenan...memandang kn dye nie taukey kan kene gak la buat baik...biase ar...bile da jumpe kawan baru kompom kawan yang xde gune pada dye akan ditinggalkan...apekan daya...ssh mau ckp la...sendiri pikir la...aku harap dye sedor ar ape yang dye wat kat kawan2 yang lain...orang lain pun ade hati dan perasaan jugak...asik nk jaga perasaan orang lain jer...payah ar mcm 2...hahahahasape yang nk jaga perasaan kita kan...hahaha...ucapan aku kat sini kat rauf...jgn terlalu angkuh dgn ape yang kite ade...kite patut bersyukur...hari nie kite duduk atas,,,sok luse lom tentu kite akan kekal di atas,,,ayuh renung2kan lah...

hahahhaha...

*(sesi kutuk da setel)
+ Bosan Melanda +

+ Bosan Melanda +

Warkah berlagu pilu...aduiii...bosan ar ari nie...xtau da nk buat ape...cukup boring...nk tido panas...aircond langsung xrase nie...siap leh berpeluh2 lagi aku kat sini...aduiii...parah penyakit nie...hahaha....

nk cerita sikit la...da lame da ku simpan...aku nk g berak ar........

hahahahahahahahahahahaha...sakit perut da...da bape ari nie perut mcm ade mesin potong pokok punya....hahahhahahaha,,,

+ Kisah Bulan Di Suatu Malam Pada 30 Sept. 2009 +



Maha Suci ALLAH S.W.T.sahaja yang mengetahui ape yang tersirat mahupun yang tersurat. Tak dapat kita sebagai hamba NYAyang kerdil lagi hina nk mentafsir semua yang DIA tunjukkan. Sebaliknya kita wajib mengagongkan kebesaran dan keesaanNYA tanpa menyoal sedikit pun apa sahaja yang DIA jadikan.
SUBAHANALLAH MAHA SUCI ALLAH...

Kejadian berlaku di dalam Negara Malaysia...bukan cerita bohong Tapi kebenaran...Dengan Nama ALLAH S.W.T. yang Pemurah Lagi Pengasih...perhatikan setiap gambar yang aku upload...serius ade kalimah ALLAH S.W.T. berdekatan dengan Bulan...

SUBAHANALLAH...












Untuk gambaran yang jelas sila la klik kat gmbar 2...




+ Ahmad Faiz Ibni Ahmad Mustaffa +


hahahaha...cute x adik angkat aku nie???ekekeke...umur dye 7 bulan beb...tp aduiii....pening ar...mcm lipas kudung....xreti duk diam...mcm ulat taik ar...hahahaha...siot jer aku nie kutuk orang jer lebih...hahahaha...tp best dok...kalau xde dye sunyi jer umah aku...hahaha...

Tuesday, October 27, 2009

+ Pc Secondhand +

+ Pc Secondhand +

ada sape2 berminat nk cari pc secondhand???kalau ade roger2 la aku...

aku ade pc jenama DELL impor dari negara Jepon tp made in china juga...

Jenis Dell...

Intel(R) Celeron 2.0Ghz,1.99Ghz,256Mb Of Ram,
hardisk 40GB...

harga tetap RM 532 set (mengikut pasaran semasa) monitor flat skrin

cpu sahaja RM320..

ade sape2 berminat sila hubungi aku segera...

bukan 2 jer...
ade mcm2 lagi la...





+ Warkah Dari Sahabat +


warkah berlagu pilu...hahaha...xde la...beberapa hari yang lepas aku terima sepucuk surat dari seorang sahabat yang sgt2 karib gn aku (Mohammad Noorhakim Bin Nordin) yang sekarang sedang menjalani latihan di Akademi Bomba Dan Penyelamat Malaysia di Wakaf Tapai kat Terengganu...hahaha...lega bile aku dpt tau dye sihat kat sane...dye cerita kat aku yang latihan nyer lebih kurang PLKN jer...cume latihan nyer serius sikit la, maklumla nk jd penyelamat kan kene la buat latihan yang keras2 kalau x ssh la nk selamatkan orang...hahahaha...aku mmg nantikan kepulangan dye nie...nk g jejalan...boring duk kota sorang2 nie...ade kawan stakat suke2 leh la...nk wat ssh senang mmg sukar nk jumpe...hahahaape boleh buat...nasib...hihihih...dye menjadi pendorong aku tuk terus idup...hahaha...

woi cepat la balik...aku da boring thap gaban da nie...hahaha...

Monday, October 26, 2009

+ Kemenangan Buat Liverpol +


tahniah buat pasukan liverpool sebab dyeorang menang mlm td lawan gn Man U...padan muke Man U...len kali jgn ckp besor...hahahaha...Fergusun dusun 2 tercengang...ape da...by the way mmg cukup best la semalam mcm2 terjadi la...

Gol pertama liverpool dijaringkan oleh tongak liverpool fernando tores...dan gol kedua dijaringkan oleh david ngong....keputusan penuh liverpool menang 2-0...

Sunday, October 25, 2009

+ Al-Fatihah buat moyang aku yang kembali ke Rahmatullah pada jam 1.50ptg td +



Panggilan talifon dari Ayah dan Pakcik aku Jam 2.20...Moyang aku Telah kembali ke Rahmatullah pada jam 1.50 petang td di Hostipal Kuala Lumpur.

Al-Fatihah Buat Arwah Moyang aku...Semoga rohnya sentiasa berada di sisi orang-orang yang beriman...amin...


+ Kembali +

+ Kembali +

Semalam kan aku dpt satu surat dari seorang sahabat baik aku yang gh rekrut tuk menjadi seorang ahli bomba dan penyelamat malaysia. dia menulis surat sebab xboleh nk contact pakai phone la...hahahaha...mcm zaman purba lak...hihihi...tp xper...setidak-tidaknyer dye still kawan aku yang paling baik...xde yang baik selain dye...ingat juga dye kat aku...hahaha...lame siot dye nk abis...tahun depan baru dye abis rekrut...huhuhu...rindu lak kat sahabat aku sorang nie...hahaha...mcm2 dye wrote kat aku semalam...dye ade cerita la...latihan nyer mcm kat dalam PLKN jer...xde ar teruk sgt pun...cume kat dalam sane ketat sikit la...xleh merokok, mcm2 undang2 dye la...k la aku malas nk citer panjang2 nie...wat penat tangan aku menaip jer...hahah...aku nk sambung wat kije aku dulu...


Wednesday, October 21, 2009

Saturday, October 17, 2009

+ Today Is Yesterday +

+ Today Is Yesterday +

yes2...telah selamat aku menjalani ujian fizikal dan panca indera tuk menjadi ahli bomba...ujian fizikal yang aku lalui ialah angkat berat 54kg, panjat tali 4 meter setengah, julang tangga seberat 44kg, panjat tangga setinggi 4 tingkat bangunan...hahaha...itu la yang aku kene lalui semasa menjalani ujian fizikal...temuduga pula mcm biasela...tanye pasal jabatan bomba dan penyelamat malaysia jer...hahahaha...k la aku ade kije nk buat nie...
nanti sambung la...ade kije la...caw sin chi....

Wednesday, October 14, 2009

+ Hujan - Mencari Konklusi +

+ Hujan - Mencari Konklusi +

Salam kepada semua kawan aku...

ha post kali nie aku nk bercerita cikit la tentang band underground kat Malaysia yg semakin meletop2 nie HUJAN...bercerita tentang band Hujan nie, lame da aku dengar lagu dye...mula2 aku dengar lagu dye yg tjuk nyer Pagi yang gelap...xsilap aku 3 taun dulu la...mmg sedap lagu2 hujan nie...Noh mmg pandai buat lirik lagu...di tambah dgn AG sebagai gitar 1st, Am drummer dan lain2 menyedapkan lagi la lagu2 yang ada dalam album terbaru dyeorang nie Mencari Konklusi...dengar cerita dyeorang nie da start tour untuk album terbaru mereka nie...so harap hujan akan terus memberikan impak maksima kat industri muzik tanah air kita nie...so sambil kite duk rilek2 kat umah 2 ape kate kite layan lagu hujan - Mencari Konklusi...

Tuesday, October 13, 2009

12 Oktober 2009


Sekali lagi penyakit demam aku dtg wei...pg2 nk bangun terus jer jam...xleh nk bgn...badan sakit2...pas 2 ibu aku ape lagi membebel la pagi2...mcm biase la...nasib bek ade ibu aku lagi kat sini...kalau family aku jd pindah ke sabah mati aku sorang kat umah...ekekeke...pagi 2 aku ke hospital la...pg lagi da kene sekolah gn doktor..hahaha...boring...mcm biase mase 2 aku kene 2 injection la...satu tuk imun aku la...penyakit yang aku sendiri alami nie...dan ubat demam...mcm2 hal la...boring pun ade gak dengar doktor 2 membebel...nasib bek cun + bujang lak 2...ekekeke...lawa la...sebelah malam lak aku g balai bomba...maklum la nk g temuduga menjadi seorang pegawai bomba kan...mcm2 aku belajar...care nk angkat berat, panjat tali, naikkan tangga 90 darjah, mcm2 lagi la...mmg baik pakcik2 yang kat balai bomba semalam...tp yang xbest nyer...badan aku lak sakit2...mcm nk tercabut tulang2...ekekek...



Thursday, October 8, 2009

+ Demam Kali KE-3 Dalam Thn nie +

+ Demam Kali KE-3 Dalam Thn nie +

Demam, demam, demam, penyakit yang paling aku xsuke...tp apekan daye aku terima dengan hati yang terbuka...ekekekeke...tah ape2 jer...da 3 kali taun nie aku diserang penyakit demam...xthn siot bile demam...nk tercabut tulang aku nie...nk suh g klinik or hospital...sorry aku xbiase la ke klinil or hospital...sebab dari kecik lagi bile aku demam kompom aku ade penawar aku sendiri(maklumla doktor sendiri kan)ekekeke...aku lagi suke pakai baju tebal2 xpon selimut tebal2...feveret aku 2...pas 2 aku suke mandi bile aku demam...satu ubat yang mujarab...lagi satu baru teringat nie mase aku tinggal gn arwah atuk aku dye selalu ckp kalau demam 2 xpayah g klinik wat habis duet jer...minum jer air 100+ dicampur gn garam sikit...kompom baiknyer....so aku amalkan la...bile nk demam jer aku pun minum ubat buatan sendiri...ehehehe...alhamdulillah dye nyer hasil memuaskan tau...berkurangan la demam aku nie...tp time malam jer kompom down...sumer berat...kepale, badan, kaki ke lutut ker...senang citer seluruh anggota la...jd malas...hahahaha...ape da aku merepek nie...hahaha...so jumpe len kali...ade kerja mau diselesaikan nie...

bye bye bye

Tuesday, October 6, 2009

+ Marhaban ya Marhaban +

+ Marhaban ya Marhaban +

yeah...Marhaban da nk bermula...dan sudah pun bermula sejak seminggu yang lalu...ekekeke...seperti biase la aku mesti mengambil bahagian dalam marhaban kumpulan yassin aku...best time marhaban nie...aku leh jumpe gadis2 yang jarang sekali keluar rumah...so leh la try usha...ekekeke...2 hanya selingan jer...yang best nye aku dpt berjumpe sahabat2 aku dalam majlis marhaban rumah ke rumah nie...mane taknyer...masing2 sibuk belajar n bekerja...so mcm ner la nk jumpe...ssh...time2 mcm nie la aku leh borak2 gn mereka2 yang terlalu bz...hahaha...sorry la kepada kawan aku sume...bukan xnk lepak2 tp aku ade tanggungjawab lain nk dipikul maklum la nk bg anak kucing mkn lagi, mcm2 la...hahahaha...ape2 pun good luck to all my friends...semoga kite berjumpe lagi di raye-raye yang akan dtg...hahahaha...



Sunday, October 4, 2009

+ malam td +

hahaha...ape kene dgn entry nie +malam td+ sungguh pelik...ekekeke...xde yang pelik...cume nk bg tau jer...selamam mlm aku kuar depan mate beb ade la sorang mamat nie bawak motor punye la gempak...siap kacung lagi...da la jalan raya kat kota 2 penuh keta leh lak dye ciluk2...last2 tergulik juga dye kat depan trafik light...konon nk tunjuk hero ar...tp hampeh...ekekeke...xde pe yang menarik pas 2...sebab aku gh pening kepale...so malas nk amik port terus p makan gn raup...ekekeke...show time!!!


Tuesday, September 29, 2009

Raye Oh Raye

Hari Raya dtg lagi woiii...
seperti biase la mcm2 persiapan dibuat oleh family aku...
ekekeke...tp aku ttp mcm biase....
xboleh nk beraya sakan tahun nie...maklum la sekadar beraya dengan kereta baru da la...
ekekeke...
cukup 2...
tahun nie aku raye kat umah nenek di Felda Bukit Besar...
mmg besar bukit 2...
tahun nie tahun ke-2 seluruh keluarga aku beraya tanpa kehadiran atok yang paling aku sayang..
dye meninggal pada 11 syawal 2tahun yang lalu...
kalau xsilap aku la pada 23 oktober 2007...
kehilangan belia amat kami semua rasai...

tp yang hidup nie kene la teruskan hdup...
hahaha...
pada aku raya tahun nie la raya yang paling best dalam hidup aku...
sebab ade barbeku kat umah nenek yang ditaja 80% oleh Pak Long aku...

syok wei...korang try ar wat nanti time raye...
mase 2 sume berkumpul kat umah nenek kecuali pak ngah aku sebab dye bertugas pada hari tersebut...tp kemeriahan nyer tetap terasa ar...siap ade mercun bunga2 lagi...
mmg happy ar...gambar di atas 2 gmbr mase ptg n mlm bbq seronok wei...taun depan nk buat lagi...

nie la nenek aku Hajah Ramlah Bte Bujan (ha yang baju unggu 2 aku la)ekekeke...

family aku nie...


semoga raye2 yang akan datang akan lebih meriah lagi...
yeah!!

SALAM AIDIL FITRI DARI SAYA MUHAMMAD AFIF BIN SAMSHURI MAAF ZAHIR DAN BATIN...

Saturday, September 12, 2009

Apa Sebenarnya Maksud Peace?

Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).

Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)




Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi.


Tuesday, September 8, 2009

MERCUN MERCUN MERCUN

MERCUN MERCUN MERCUN

HA KAWAN2 MARI KITA CHEK INI...

aku ade jual mercun tuk raye nanti...

kalau korang berminat leh la oder2 gn aku...

kat sini aku senaraikan harga mercun yang aku ade skang nie...

1. merdeka firework 25 das - RM 40.00

2. merdeka firework 16 das - RM 35.00

3. Sunset - RM27.00

4. Osama - RM15.50 sebatang

5. bunga api besi (8*50) - RM35.00

6. Tunder Clap - RM35.00

7. Tunder king - RM18.00

8. mercun das (12 batang) - RM28.00

9. mercun bola (100x)- RM30.00

10. Bunga api kertas (200x) - RM20.00


ade sape yang berminat sila la ym aku di
slipperfever@yahoo.com harga tetap xboleh runding...harga xtermasuk kos penghantara...kos penghantara bergantung kepada kuantiti yang ditempah...kalau banyak boleh di bincangkan...

:D

Friday, September 4, 2009

Viva Elite 1.0 Ivory White

VIVA ELITE 1.0 IVORY WHITE

Pemilik Kenderaan : Muhammad Afif
No Plat Kenderaan : JLT 3061
Tarikh Dijalan Raya : 27 Ogos 2009

Kelebihan : Minyak jimat, bumper depan dan belakang, foglamp, side skirting, revers sensors, carpet with emblem Elite, UV tinted, sport rims.

warna putih lak yang dpt nie...huh...tp warna putih pun smart gak...tp yang lepaknyer nk kene sentiasa bersihkan kotoran yang melekat di body...kalau x lame2 warna putih bertukar menjadi warna kuning...ekekekeke...2 lagi parah 2...




Thursday, September 3, 2009

Today Is Thursday

Today Is Thursday

ari ni da3 hb sept 2009...seperti biasa la gaji akan masuk pada 7hb la...janji YB Melayu kan...mesti dikotakan...ssh berurusan dgn orang2 yang penting2 nie...sumer dye jer yang betul...kadang2 tue sakit gak ati nie...tp nk buat mcm ner...aku nie kuli jer...ikut jer telunjuk orang yang lebih berkuasa...hahahaha...pening gak bile lom gaji nie...nk servis keta pun xlepas...seb bek ade simpan sikit2...kalau x menangis gak la aku nie...hmmm...puasa da masuk hari yang ker-13 ramadhan da...xlame lagi raye wei...best raye...hihihi...aku mmg suke bile raye...mcm2 leh buat...beraye la ape lagi...tidak lepas aku tahun nie aku nk raye umh best friends aku la...1hb 10 2009 nie dye bakal berangkat ke Wakaf Tapai di Terengganu untuk menjalani latihan bomba...da dpt kerja kerajaan jd bomba lak 2...ekekeke...tahniah tuk best pren aku...aku doakan semoga kau sentiasa dilindungi ALLAH khendaknyer...

hari nie nk berbuka ape la pulak...ari2 duk mengadap kuih-kuih buring da...ari nie nk buka nasi lauk ikan pekasam la...sedap 2...lame da xpekena ikan pekasam nie...mcm biase akan ku cari di bazar ramadhan yang ade sekitar kota tinggi nie...hihihihi...mari la same2 kite berbuka...eekekekek...

Sunday, August 30, 2009

Boring Tahap Gaban da nie

Boring Tahap Gaban da nie

huh...boring gile da nie...xtau da nk buat ape...duk melayan youtube, game kat facebook, duk layan myspace, duk layan lagu, mcm2 la...aduiii...boring tetap boring gak...ape yang xboring nie ek...huhuhuhuhu...tensen gak kalau pikirkan...

mlm td cerita nya aku g danga bay jb, mmber aku kecik sibuk nk beli bag laptop yang sandang belakang 2...mcm kat kota xde jer jual... nk beli kat tempat branded2...ape da...kat kipmart bersepah2...dye leh ckp xde...huh...xper la bukan duit aku pun...duit dye...ekekeke...yang penting mlm td mcm2 la lawak orang ramai yang aku jumpe kat danga bay...mcm2 ragam ade...maklum la kat dangan bay ade bazar yang menempatkan gerai2 menjual pakaian, kuih2, dan sebagainye...banyak gak la yang da start berniaga...tp mcm biase la...mlm minggu ade roadblok kat dlm danga bay 2...hahaha...layan kan aje...

sesudah kecik berpuas ati dengan hasil dye mencari beg tue...aku ape lagi...sound tepet ar kat kecik...ai jauh2 nie dtg xbelanje minum ker???hhahahahaha...dye dgn sinis menjawab..."ala stakat minum ape ade hal"...aku pun ape lagi la bedal la kopi o ais satu...gila 2 balik da kul bape...gn aku keje ari nie...hahahaha...layan kan jer...kawan2 nyer pasal kan...
:)

so ingat la...kawan tuk menyusahkan kawan dan menggunakan kawan mmg ramai...tp nk mencari kawan yang betul boleh membantu kite di masa senang dan susah, boleh mendengar malasah dan boleh bergurau samada lembut atau kasar sukar untuk dicari...

sekian terima kasih...ekekekekekkeke

calo....

Saturday, August 29, 2009

Pagi Yang Gelap

Pagi Yang Gelap

hahaha...tajuk post nie mcm tajuk lagu hujan 2 pagi yang gelap kini sudah terang....

mcm2 hal dunia. sebenarnyer pg2 lagi aku da bgn. terus g mandi pas 2 sahur...2 pinggan nasi aku bedal pagi nie...kenyang 2...banyak makan aku skang nie...tah ape ni jd la...makin boyak la pas nie...ekekeke...

pas sahur aku p solat subuh..mase aku jalan nk p ke surau 2...aku ade la jumpe sorang mamat nie buleh dye baring kat tepi jalan...aku ingat excident...rupe2nyer dye tido siot kat tepi jalan ape ke gile la orang2 zaman sekarang...punye banyak tempat nk tido kat tepi jalan juga dye nk tido...siap berdengkor lagi 2...hahahah...gile ah ding dong...

Bgs ar pak imam Mat Dom pg td...surah dye pendek jer..mungkin dye tau aku mengantuk kot 2 yang dye bace surah pendek2...ekekeke...biase la...baru berjinak2 solat subuh kat surau...biase nyer kat umah jer kompom lamabt...kekeke...

balik umah jer terus baring2 sambil layan citer G I Joe...layan juga cerita dye...banyak action...best la...dari cerita melayu nie asik cinta, harta, mengarut2 ar...hahaha..
tiba mase nk p working...



Weng Weng In The SKy

Weng Weng In The SKy

Kelmarin, semalam, dan hari nie...aku memnpuyai satu perasaan yang kacau.

ape yang berlaku 3 hari ni sumer aku jd kan ia satu pengajaran dalam hidup aku.

mcm2 dugaan yang aku terima. tapi aku hadapi dengan penuh sabar ( sebab bulan pose kalau x bulan pose da lame gak aku mengamuk mcm bandi amuk ekekeke).

nk buat mcm mane setiap manusia tidak lekang dari melakukan kesilapan. tapi dari kesilapan itu aku belajar erti hidup yang sebenar dan hakiki.

buntu pun ade gak nie. da xleh nk pikir da. mcm dalam tidor. duk diam2 jer...hahahaha...ape boleh buat nasib badan.

kekusutan kian melanda diri aku nie. banyak perkara yang x aku sangka dtg tetibe jer... mcm keta api dtg...ikut jer landasan nyer....huhuhuh...

satu hari yang penuh cabaran dalam idup aku adalah hari semalam...x payah la aku nk cerita pe yang terjadi...hanya aku dan DIA yang tahu cukup la...DIA maha mengetahui ape yang berlaku dan yang akan berlaku

sudah suratan nk buat mcm mano kan. layan diskusi mencari konklusi lagi best...layan kepale...ekekeke...




Thursday, August 27, 2009

Internet OH Internet.....

Internet OH Internet.....

huh....posting aku kali nie adalah luahan hati dan perasaan nie...ekekeke...xde ar pasal cinta pun just pasal talian internet jer nie...begitu gah di dalam televisyen, radio, dan berbagai2 lagi promosi dilakukan oleh pengeluar dan pembekal talian internet kat malaysia nie...salah satu dari padanye adalah TELEKOM MALAYSIA BHD...TM punya promosi mmg gempak...mcm2 promosi dilakukan untuk lakukan dyeorang punye perkhidmatan...tp bile kite sebagai pengguna menggunakan perkhidmatan yang disediakan dan pengguna itu sendiri membayar bil internet setiap bulan, tetapi hasilnye kurang memuaskan...bukan kurang lagi kawan2 tp mengecewakan la...kat modem tulis 1M...tp ade time jer internet laju...time yng selebihnye sume slow gile...ape punyer servis la yang dyeorang sediakan...kite sebagai pengguna bayar ape yang kite gunakan...mcm nie sape nk tanggung kerugian...kadang2 aku tension gn keadaan internet yang terlalu mundur di tanah air aku sendiri...aku mmg betul2 xpuas ati...promosi bukan main hebat...tp servis hampeh...bek ttp jer syarikat kalau xleh nk puaskan hati pelanggan...bile buat aduan jer mmg bertaun ar nk dtg...kalau dtg pun dye akan ckp "TM punye line xde masalah, nie masalah akauan"...ape kene mengena akauan lak dlm hal nie...internet slow bukan sebab akaun...internet slow sebab keupayaan TM untuk buat jaringan masih lom hebat...

hahahahaha....

kuang kuang kuang kuang....

Friday, August 21, 2009

FENOMENA AZAN DI DUNIA

FENOMENA AZAN DI DUNIA

Percayakah anda bahawa Azan berkumandang tidak berhenti dari timur indonesia...sila lihat di bahagian video pilihan saye yer di bahagian sebelah kanan....


Thursday, August 20, 2009

Anak Bulan




Dalam terminologi astronomi, anak bulan (atau hilal dalam bahasa Arab) merupakan fasa bulan yang berlaku apabila Bulan, dalam gerakan oerbit bulanannya mengelilingi Bumi, berada di antara Bumi dan Matahari, maka berada sebaris atau bersilangan dengan Matahari jika dilihat dari Bumi. Pada ketika ini, bahagian yang gelap (yang tiada cahaya matahari) bagi permukaan Bulan akan menghadap ke arah Bumi, maka, Bulan tidak kelihatan melalui mata kasar.Maksud sebenar frasa "anak bulan" adalah bulan sabit pertama yang kelihatan, iaitu selepas persilangan dengan matahari. Ini lazimnya mengambil tempat di ufuk barat dalam waktu yang sekejap antara waktu terbenamnya matahari dan terbenamnya bulan, lalu masa dan tarikh kemunculan anak bulan ini akan dipengaruhi oleh kedudukan geografi pencerap. Anak bulan secara astronomi, atau bulan gelap untuk mengelakkan kekeliruan, berlaku ketika persilangan dalam longitud gerhana dengan Matahari, iaitu apabila Bulan tidak kelihatan dari Bumi. Waktu itu adalah unik dan tidak bergantung kepada kedudukan, dan dalam keadaan tertentu, akan kebetulan dengan gerhana matahari.

Anak bulan dalam makna asal ialah bulan sabit muda yang menandakan bermulanya bulan dalam kalendar lunar seperti takwim hijrah, dan kalendar lunisolar seperti kalendar Ibrani, Hindu dan Buddha. Tetapi dalam kalendar Cina, permulaan bulan dimulai dengan bulan gelap

Wednesday, August 19, 2009

Kehidupan

Kehidupan

Hmmmm...
kehidupan masa kini banyak yang diragui...tp apakan daya kehidupan yang serba mencabar ini harus diteruskan jua...walau mcm mana berat sekali pun pasti boleh diharungi dengan berbekalkan keazaman yang tinggi...hampir pasti akan dikecapi jika terus bersabar menanti hari2 mendatang...banyak dugaan dan cabaran kala ini yang harus kita tempuhi untuk terus mara dan terus hidup di zaman serba moden ini...jadi hakikatnyer kita harus tabah...tabah...tabah...itu yang mampu kita lakukan selain berdoa kepada ALLAH S.W.T. agar kita sentiasa berada dalam perlindungan NYA...


Kalau Kalau Dan Kalau

Kalaulah Allah lihatkan amalan kita. Berapa banyak dosa. Berapa banyak pahala??

Kalaulah dosa itu macam batu. Berapa berat perlu kita angkat?

Kalaulah pahala itu bagai duit. Berapa banyak boleh simpan dalam akaun??

Kalaulah nafsu itu punya bentuk dan rupa, dan syaitan ada di sebelah kita dalam wajah tersendiri.
Adakah kita akan berkawan dengan mereka? atau takut dan memusuhi mereka? atau kita tetap jadi lagi teruk dari syaitan.. (tetap sama seperti biasa kita buat)

Kalaulah, Muhammad hidup bersama kita.
Adakah kita layan baginda selayaknya sebagai seorang nabi.
Malu berbuat dosa depan mata banyak nya bertimbun-timbun.
Malu dengan syirik dan khurafat yang kita buat.
Malu sebab tinggalkan risalah baginda.
Malu bergaduh sesama Islam padahal kita dah tahu kita saudara.
Hanya sebab kuasa,ideologi dan harta.

Pada hal dah tahu tak bawak ke manapun harta berlambak sedunia!!
Pada hal dah tahu pegangan kita sama!!
Pada hal dah tahu pangkat dan jawatan tak mampu membeli ampunan dari Tuhan!!

Kalaulah kita nampak syurga dan neraka.
Tempat dan rupa nya bagaimana? Apa ada dalam syurga?
Apa isi dalam neraka?
Dan setiap Ahmad,Abdullah dan ar-rijal dicop dia munafiq, kufur, islam atau beriman...
Masihkah aku dan kau lari dari tanggungan amalan..
Masihkah kita berdalih dan beralasan??

Kalaulah Allah menampak kan wajahNya pada kita masihkah kita sanggup syirikkan dia? Agungkan cinta manusia lagi tinggi dari cinta Dia!!


Berkalau-kalau tu amalan syhaitan.. tapi "kalau" yang ini aku tulis untuk keluarkan kau,aku dan dia dari terus teruk daripada syaitan.



Tuesday, August 18, 2009

Kawalan Jangkitan H1N1 Di Rumah


1.Amalan adab batuk yang baik
• Pesakit mesti amalkan adab batuk yang betul. Gunakan tisu atau sapu tangan apabila batuk atau bersin. Cuci tangan dengan sabun dan air atau bahan cuci tangan berasaskan alkohol. Buang semua tisu yang digunakan ke dalam tong sampah.

2. Jaga kebersihan diri

Pesakit dan semua ahli keluarga mesti mengambil langkah-langkah berikut:
• Kerap mencuci tangan dengan sabun atau air atau baham cuci tangan berasaskan alkohol.
• Keringkan tangan dengan tisu atau tuala yang berasingan untuk setiap ahli keluarga.
• Cuci peralatan yang biasa digunakan dan permukaan-permukaan yang kerap disentuh dengan menggunakan bahan pencuci yang biasa terdapat di rumah.

3. Jangan kongsi peralatan peribadi

• Jangan berkongsi peralatan peribadi.Peralatan seperti pinggan-mangkuk dan kain seperti tuala, cadar dan selimut tidak boleh dikongsi oleh ahli keluarga pesakit. Semua barangan ini perlu dicuci dengan sabun dan air.

4.Menjarakan diri (social distancing)
• Pesakit dinasihatkan supaya tidak meninggalkan rumah sehingga mereka sembuh, lazimnya selama 7 hari.
• Pesakit seboleh-bolehnya diminta tinggalkan di bilik berasingan.
• Ahli keluarga, khususnya yang cenderung mendapat komplikasi (khususnya ibu hamil) seboleh-bolehnya hendaklah menjarakkan diri daripada pesakit (sekurang-kurangnya satu meter) untuk menggelakkan jangkitan.
• Sekiranya pesakit keluar rumah (contohnya mendapat rawatan) beliau hendaklah memakai penutup mulut dan hidung (mask), mengamalkan adab batuk yang baik dan kerap memcuci tangan.


Panduan menilai tahap kesihatan diri di rumah

Secara umumnya demam selsema boleh sembuh dengan sendiri. Namun begitu, anda perlu SEGERA mendapatkan rawatan di hospital jika demam serta batuk atau sakit tekak, DAN mempunyai sekuarang-kurangnya satu gejala berikut:

1. Sukar benafas.
2. Batuk berdarah atau kahak berdarah.
3. Sakit dada berterusan.
4. Kerap cirit birit atau muntah yang kerap, atau kedua-duanya.
5. Demam berterusan melebihi 3 hari ataupun demam berualang selepas 3 hari pulih.
6. Berkelakuan ganjil, celaru, kurang responsive kepada rangsangan, sawan.
7. Penig bila berdiri.
8. Kurang kencing.

Sama-samalah kita melakukan solat hajat dan berdoa semoga Allah menjauhkan kita semua daripada bala penyakit ini.-editor.

Sabtu Nie Da Ramadhan

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Salam dan Selamat Sejahtera di ucapkan kepada kawan2 semua...

Dari Abu Hurairah Radhiallah 'anhu :
Adalah Rasulullah telah memberikan khabar gembira kepada para sahabatnya dengan bersabda : "telah datang kepadamu bulan Ramadhan, bulan yang diberkahi. Allah mewajibkan kepadamu berpuasa didalamnya, pada bulan ini pintu-pintu syurga akan dibuka dan pintu-pintu neraka akan ditutup dan para syaitan akan diikat; juga terdapat pada bulan ini malam yang lebih baik dari seribu bulan, barangsiapa tidak beroleh kebaikannya makan tidak memperoleh apa-apa'." (HR. Ahmad dan An-Nasa'i).

13 KESILAPAN DI BULAN RAMADHAN

1. Berpuasa tapi tidak menunaikan solat 5 waktu.
2. Tidak menjaga batas-batas agama.
3. Menghabiskan masa dengan kerja-kerja yang tidak berfaedah.
4. Berebut peluang mencari duit dengan berniaga tapi meninggalkan peluang untuk mendapatkan pahala yang berlipat kali ganda.
5. Semakin cepat marah.
6. Membazir ketika berbuka puasa.
7. Tidak mengeluarkan zakat fitrah.
8. Membiarkan dan menggalakkan anak2 bermain mercun.
9. Hanya puasa makan dan minum sahaja.
10. Tanpa persedian mental dan emosi tentang matlamat, kelebihan dan kedudukan puasa Ramadhan
11. Menang sorak, Terawikh ala kadar.
12. Tadarus al-Quran hanya di bulan Ramadhan sahaja.
13. Tidak mahu bersahur.

Saturday, August 15, 2009

Friday, August 7, 2009

Perisian yang Mesti Anda Donlod

Perisian yang Mesti Anda Donlod

K ALERT

K Alert adalah perisian tambahan untuk Microsoft Outlook 2003 di mana ia memberikan fungsi peringatan (reminder) Outlook dihantar kepada alamat email atau SMS telefon. Segala peringatan yang anda setkan dalam Calender Outlook anda akan anda ketahui menerusi sistem yang ada di dalam perisian ini. Anda perlukan Microsoft Outlook 2003 untuk menggunakan perisian ini.

http://www.konnech.com/


NAOMI

Naomi merupakan sebuah perisian penapisan kandungan internet yang disasarkan kepada keluarga dan ibu bapa. ia akan memantau sambungan internet anda untuk menghalang kandungan yang kurang sesuai dipaparkan pada skrin dengan menutup pelayar web. ia mampu menapis sebarang kandungan internet dari bahan lucah, yang berkaitan dadah, pengganas, judi, propaganda dan banyak lagi. Perisian ini mempunyai banyak ciri-ciri yang membantu kepada halangan kandungan yang amat meluas.

http://www.radiant.altervista.org/indexen.html

COPERNIC DESKTOP SEARCH

Copernic Desktop Search membolehkan anda mencari fail, ilmej, multimedia dan pelbagai lagi dengan pantas. Ia akan mengindex kandungan cakera keras anda dan menyediakan sebuah antaramuka yang mudah untuk pengguna mencari fail. Sebuah perisian yang mudah dan menarik untuk digunakan dalam PC anda.

htt://www.copernic.com/

CHAT WATCH

Chat Watch membenarkan anda memantau sebarang perbualan chat yang dilakukan menerusi ICQ, AOL Instant Messenger, MSN Messenger, Odigo, Cheeta Chat dan Yahoo Messenger. ia akan merakam segala mesej yang dihantar dan diterima di mana perisian ini boleh digunakan tanpa pengetahuan pengguna. ia juga boleh digunakan untuk menghalang penggunaan perisian chat oleh anak-anak dan memantau sebarang perbualan yang tidak sihat.

http://www.zemericks.com/


SELAMAT MENCUBA KAWAN2



Thursday, August 6, 2009

Selesai Sudah

Selesai Sudah

hahahahahaha...selesai sudah sesi temuduga aku semalam...pergh soklan2 dye mmg power ar...mmg suh otak aku berkerja keras...hahaha...tp alhamdulillah aku sudah menjalankan kerja aku dengan sempurna walaupun aku ade jua soalan yang aku xdpt jawab...:D

k la malas aku nk cerita panjang lebar...hahaha

Tuesday, August 4, 2009

5 Ogos 2009

5 Ogos 2009

huhuhuhuhu

sok aku g temuduga SPA kawan2...jawatan juruteknik komputer ft17...doakan aku dapay jawab dgn tenang dan sempurna ye...mcm nk p amik spm jer ni rasenyer...debor beb...ekekeke...wish me luck for tomorrow...

peace no war...

yeah...

Tuesday, July 28, 2009

Gadis Bintang

Gadis Bintang

Terpancar Sinar Orbit Kegelapan,
Mengejut imaginasi dalam fikiran,
Apakah benar atau khayalan,
mungkin sekadar peringatan,

Hadir dirimu menjadi kontroversi,
Tentang gadis bintang penuh misteri,
Telah menawan hati ku ini,
Dan memberiku seribu erti,

Satelit biru memancar rindu,
Sistem saraf ku tak menentu,
Semua jadi haru biru,
Tajam matamu menusuk kalbu,

Gadis bintang kau istimewa,
Gadis bintang kauuuuuuu....

*lagu ini aku tujuakn kepada Gadis-Gadis yang ada di luar sana*
*terutama kepada Gadis Bintang ehem ehem ar...ekekeke