Tuesday, June 23, 2009

Perasmian PJK Pasak Kota Tinggi




(mari saksi kan serba sedikit gambar yang diambil sempena majlis perasmian 2)


pada 20 Jun 2009 yang lepas adalah perasmian PUSAT JALU LEBAR KOMUNITI FELDA PASAK KOTA TINGGI telah dirasmikan oleh YB Asiah...

cik isa (skmm), siti musliha (manager pjk pasak), YB Asiah


gambar sekitar perasmian dan sebelum perasmian


*kelihatan di atas manager aku(yg bertudung merah 2) sungguh seronok duduk di kerusi yang empuk 2...gelak sakan mengumpat 2...ekekekeke...

*kelihatan di atas 2 adalah aku la gn Cik Rosli (MSD) melihat gelagat mereka2 yang berkenaan...
kekekekek...sungguh lucu pada hari itu...membuat kan aku gn cik rosli tertawa hingga terkentut2...ekekekekeke...

*ha nie la dye ahli2 mesyuarat tingkap yang telah memonopoli semasa hari perasmian 2...biase la kaum hawa xlari dari bergosip...ekekeke...(dipengerusikan oleh manager aku kak ani...ekekekeke...)

*cantik hiasan dalaman di sini...(nie sume hasil kerja tangan aku gn cik rosli yang penat memerah otak untuk melekat kan poster nie)

Friday, June 19, 2009

kereta Gen-2 terbalik...

kereta Gen-2 terbalik...

huh....pagi td mase aku g keje aku bawak slow jer...hehehehe...sampai kat area air tawar 1 aku peratikan ramai kereta berenti tepi jalan 2...aku ingat ade rodblok ke ape ke...rupenye xsiden ar...kereta Gen-2 terbalik woookk...tp nasib baik sesemua mangsa ok sihat walafiat...huhuhuhuhu....dedor gak aku nengok....laju sgt ar 2 bawak kereta...

p/s : bawak kenderaan jgn lelaju...kalau bawak slow pun sampai gak temapt yang nk dituju..."kelajuan membunuh dan terbunuh"..."ingatlah orang yang tersayang"...

*sorry gambar xsempat nk amik...gh dirve mase 2...
:D

Thursday, June 18, 2009

Semalam

Semalam

huh...
semalam pas aku balik keje saje aku lepak kat stall burger mmber aku (name die rauf), lepak punye lepak, sambil2 aku oder burger daging special satu kan, kat stall ade popo, dini gn wan...kiteorang lepak2 borak2 crita2 pasal kereta...maklum la aku baru men kereta xtau sgt...ekekekeke...so aku layan jer...hehehehe...dan semalam gak rauf bersama kereta iswara SE dan satria dini test...waw mmg xkusangka mmg power kereta rauf...pickup jer da pegi lagi kan top dye...hahahaha...kecut gak perut aku duk kat dalam 2...hahahaha...giler la lu orang...bawak laju2 nk g mana...aduiiii...tp semalam mmg enjoy ar...aku balik dalam kul 1pg...hahaha...pg da nk g keje...hahaha...so aku ilek2 jer ar...peace no war...
:D

Wednesday, June 17, 2009

Cerita Pengemis dan Isteri Cantik

Cerita Pengemis dan Isteri Cantik

Pada suatu hari, ketika sepasang suami isteri duduk makan. Diruang tamu, datang seorang pengemis berpakaian lusuh meminta belas kasihan mereka. ''Tolonglah Encik ,saya lapar ,sejak semalam tidak menjamah sesuap nasi.''Dengan muka bengis,si suami sambil menjeling isteri yang cantik terus menghalau dan menengking si pengemis itu . Dalam hatinya berkata ''Aku membina perniagaan hingga berjaya bukan untuk orang lain,tapi untuk diri dan keluargaku.'' Si isteri tidak dapat berbuat apa-apa dengan sikap suaminya walaupun dalam hatinya ada niat untuk bersedekah.

Beberapa tahun kemudian, perniagaan si suami jatuh muflis dan dia menjadi miskin. Dia terus menceraikan isterinya kerana tidak mahu isterinya turut menderita sepertinya. Setahun kemudian, isterinya yang masih cantik itu berkahwin pula dengan lelaki lain. Pada suatu hari, sedang si isteri dan suami barunya mengadap makanan, tiba-tiba seorang pengemis mengetuk pintu sambil meminta belas kasihan. Mendengar rayuan pengemis itu, si suami menyuruh isterinya menghidangkan sepinggan nasi berlaukkan seperti yang mereka makan. Setelah memberi sepinggan nasi kepada pengemis, si isteri menangkup muka sambil menangis.

Si isteri mengadu, si pengemis itu sebenarnya adalah bekas suaminya yang dulu pernah menengking seorang pengemis . Suami yang baru itu menjawab dengan tenang : ''Demi ALLAH ,akulah pengemis yang dihalau dan ditengking itu .

RASULULLAH S.A.W Bersabda: ''Sedekah itu dapat menutup 70ribu kejahatan''.

Anas Malik pula meriwayatkan bahawa NABI MUHAMMAD S.A.W ada bersabda yang bermaksud ; ''Barang siapa mempunyai harta, maka bersedekahlah dia dengan kekayaanmu. Barang siapa yang mempunyai ilmu, maka sedekahlah dengan ilmunya dan barang siapa yang mempunyai tenaga bersedekahlah dengan tenaganya''.

p/s:
CERITA INI MEMBERI PENGAJARAN BAHAWA HIDUP KITA SEPERTI PUTARAN RODA DAN TIDAK SELALUNYA DI ATAS .ADA MASA DAN KETIKANYA KITA AKAN TURUN DAN KE BAWAH DAN NAIK SEMULA ATAU SEBALIKNYA .
keadaan kelam kabut...

keadaan kelam kabut...

kelam kabut aku hari nie...dengan it servis dari dell dtg mcm2 hal dye buat kat pc aku...
pelik...tp 2 la hakikatnyer...hahaha...nk buat mcm mane kan...layankan jerla...hahaha...xleh nk wt per da...seb bek dye buat desktop aku ok...kalau x...mmg aku hamun dye 2...hahaha...lat2 soket network aku lak prob xdetect...masalah gak 2...huhuhuhuh...ape nyer kontraktor ar buat nie...teruk betul...his2...ni yang nk marah jer nie...al-maklum ar manager aku cuti sampai 21hb nie...so aku la yang kene handle sumer nyer dalam dye bercuti...hahahaha...so ilek2 aku menjadi manager dalam mase 7 hari nie...ekekekeke....pening wooookkk...hahahaha...

Game Online ku


hahaha....
kat sini aku nk konsi sikit ar tentang hobi aku dalam dunia online games nie...banyak2 games online yang aku minat salah satu yang menjadi feveret aku adalah travian...hehehehe...game travian nie ialah salah satu game yang menggunakan kepakaran kepale otak kite tuk menyusun strategi membina sesebuah empayar seterusnya membolehkan kita menjajah kampung2 lain...best ooo....kalau nk cube leh la cube...cari je kat link pilihan ade je kat situ...

Tuesday, June 16, 2009

Tempat kerja ku

skang nie pulak aku nk bercerita tentang perihal di tempat kerja ku...
:D
aku bekerja di PUSAT JALUR LEBAR KOMUNITI AIR TAWAR 1 sebagai penyelia it jer...
ekekekeke...kat dalam mesia nie ade 12 PJK (fasa 1) 73 PJK (fasa 2)...best ker kerja aku nie???leh la best gak...ala kerja duduk jer...24 jam layari internet...mmg ar best...tp kadang2 bosan gak...xtau nk xplore ape da kat dalam internet nie...satu PJK ade 2 orang staff jer...manager gn assistant manager (aku biase la duduk di posisi asst la kan)...ekekekeke...kawan2 aku kat PJK lain terutama kat fasa 1 nie sume ok2 belake...sumer sporting cume kadang2 mereka 2 bz aje memanjang...terutama kepada MUS n KAK IKIN (maklum ar da tunang dan xlame lagi nk mendirikan umah tangga...ekekekekekek)...manager aku name dye KAK ANI, nampak garang tau...sekali dye tumbuk terpelanting punyer...ekekekeke...gurau jer la...KAK ANI nie orang nyer ok beb...ilek2 kentang jer...buleh dibawa berbincang...terutama bab cuti2 nie...mmg best ar...tugas aku kat PJK nie sebagai asst KAK ANI, merangkap tech komputer, pengajar, updated portal dan banyak lagi la...kat sini aku letak ar sikit2 gmbar PJK AIR TAWAR 1...



ni dibahagian kelas dalam PJK


mus n aku


ct, kak ikin(tunang mus nie), zaman@man dan aku (gmbar nie kat PJK Tmn Kelisa, Ulu Yam Selangor)

fara dan Ct

nie la sebahagian dari kawan2 aku yang same2 kerja di PUSAT JALUR LEBAR KOMUNIT nie...

so enjoy ya geng...


Ape Nk JD Gn Malaysia ku nie...


mari kita berpolitik sejenak...

terfikir aku kenape negeri perak jadi kecoh...aku pelik dgn pemimpin sekarang nie...mereka nie gile kuasa atau mmg betul2 nk membantu rakyat? pelik ar...semalam upacara mengangkat sumpah perlantikan Dato' Seri Ir Mohamad Nizar sebagai ahli parlimen di Parlimen yang "mulia" tue kecoh lagi...salah ke Nizar?ke kerajaan pimpinan Najib Atlantuya yang takut kan gelombang kebangkitan rakyat sekarang nie?cube kite lihat isu kat perak...sepanjang penelitian aku ar kan aku rase BN perak mmg merampas kerajaan perak dengan paksaan...jd kite nie sebagai manusia yang dianugerahkan akal fikiran yang bijaksana boleh berfikir dengan waras bukan men tuduh2 jer...
hahahahaha...

2 jer la...
kang banyak aku membebel kena tahan kat ISA lak!!!...




make your own quote graphics at Whateverlife.com

Lancer A172


kereta pertama dalam hidup aku ialah Mitsubishi Lancer A172...walau pun kereta pertama aku merupakan kereta tua...tapi aku terima ape yang ade depan mate kan...bayangkan ar aku beli kereta 2 jer harge dye RM1200...motor pun xlepas beb nk beli...hahahaha...tp keadaan kereta aku agak teruk gak ar...mcm2 nk kene buat...tp still dalam keadaan boleh memecut max 160km/j la...
leh tekan lagi...tapi aku xberani...gile kalau tekan kereta lame 2...xpasal2 terabur enjin...hahaha...ssh betul mau cari akunyer barang2 kereta...payah oooo...

Siapa Iskandar Zulkarnain?

Siapa Iskandar Zulkarnain?

Zulkarnain (Bahasa Arab ذو القرنين dhū al-Qarnayn [ðulqarˈnajn]), secara harfiahnya bermaksud "Dia yang Bertanduk Dua", merupakan satu tokoh yang disebutkan di dalam Qur'an, iaitu kitab suci Islam yang menyatakan beliau sebagai pemerintah yang hebat dan adil yang membina tembok pengantara Yakjuj dan Makjuj dari menyerang orang yang di Barat. Mengikut sejarah, Zulkarnain dikatakan sebagai Iskandar Agung(Alexander The Great) tetapi ia hanyalah pendapat paling sekular dan disangkal sendiri oleh Ulama-Ulama dan sarjana Islam yang mengatakan Zulkarnain adalah Cyrus Agung. Gelaran tersebut turut terkenal di kalangan masyarakat Arab sebelum kedatangan Islam yang boleh dikatakan telah digunakan sekurang-kurangnya tiga orang raja yang berbeza.

Monday, June 15, 2009

hAri InI daLam Sejarah

hAri InI daLam Sejarah

pagi2 lagi aku da bgn..kawan aku dtg umah nk mintak tolong print kan kerja dye..mule2 rase mcm xnk tolong...oleh disebabkan dye kawan kepada kawan aku ( awek 2...lame xjumpe makin lawo lak...ekekekekeke ) aku pun amik keputusan yang frastik aku tolong dye...aku ingatkan sekeping ke 2 keping jer dye nk print...sekali amik ko berkeping dye nk pirnt...hahaha...tp xper aku mmg suke menolong orang nie...dapat pahale nie...

pas dari kelam kabut pagi2 hari...aku pun terus g kerja...sebenarnye aku da lambat nie...aku pun sembat ar keta buruk aku 2 ke tahap maksimum...xku sangke mcm nk terabur enjin kereta aku...ekekekeke...maklum la umur kereta aku 2 da 26thun beb...seb baik xde pape...

masuk2 keje je da buat ar mcm biase, online je ar keje aku...check email la 2 la nie la...pas 2 agak da boring aku training men game counter strike condition zero...ekekekeke...maklum la aku di cabar seorang hamba ALLAH S.W.T. nie...dye berhajat nk mengalahkan aku mengunakan pisau jer...hahahaha...tp aku tabir spirng gab kat dye...dye jer yang berani cabar aku...ekekekke...

k bersambung sok la yer...
xtau nk tulis pe lagi ar...
ekekekek...