Tuesday, September 29, 2009

Raye Oh Raye

Hari Raya dtg lagi woiii...
seperti biase la mcm2 persiapan dibuat oleh family aku...
ekekeke...tp aku ttp mcm biase....
xboleh nk beraya sakan tahun nie...maklum la sekadar beraya dengan kereta baru da la...
ekekeke...
cukup 2...
tahun nie aku raye kat umah nenek di Felda Bukit Besar...
mmg besar bukit 2...
tahun nie tahun ke-2 seluruh keluarga aku beraya tanpa kehadiran atok yang paling aku sayang..
dye meninggal pada 11 syawal 2tahun yang lalu...
kalau xsilap aku la pada 23 oktober 2007...
kehilangan belia amat kami semua rasai...

tp yang hidup nie kene la teruskan hdup...
hahaha...
pada aku raya tahun nie la raya yang paling best dalam hidup aku...
sebab ade barbeku kat umah nenek yang ditaja 80% oleh Pak Long aku...

syok wei...korang try ar wat nanti time raye...
mase 2 sume berkumpul kat umah nenek kecuali pak ngah aku sebab dye bertugas pada hari tersebut...tp kemeriahan nyer tetap terasa ar...siap ade mercun bunga2 lagi...
mmg happy ar...gambar di atas 2 gmbr mase ptg n mlm bbq seronok wei...taun depan nk buat lagi...

nie la nenek aku Hajah Ramlah Bte Bujan (ha yang baju unggu 2 aku la)ekekeke...

family aku nie...


semoga raye2 yang akan datang akan lebih meriah lagi...
yeah!!

SALAM AIDIL FITRI DARI SAYA MUHAMMAD AFIF BIN SAMSHURI MAAF ZAHIR DAN BATIN...

Saturday, September 12, 2009

Apa Sebenarnya Maksud Peace?

Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).

Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)




Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi.


Tuesday, September 8, 2009

MERCUN MERCUN MERCUN

MERCUN MERCUN MERCUN

HA KAWAN2 MARI KITA CHEK INI...

aku ade jual mercun tuk raye nanti...

kalau korang berminat leh la oder2 gn aku...

kat sini aku senaraikan harga mercun yang aku ade skang nie...

1. merdeka firework 25 das - RM 40.00

2. merdeka firework 16 das - RM 35.00

3. Sunset - RM27.00

4. Osama - RM15.50 sebatang

5. bunga api besi (8*50) - RM35.00

6. Tunder Clap - RM35.00

7. Tunder king - RM18.00

8. mercun das (12 batang) - RM28.00

9. mercun bola (100x)- RM30.00

10. Bunga api kertas (200x) - RM20.00


ade sape yang berminat sila la ym aku di
slipperfever@yahoo.com harga tetap xboleh runding...harga xtermasuk kos penghantara...kos penghantara bergantung kepada kuantiti yang ditempah...kalau banyak boleh di bincangkan...

:D

Friday, September 4, 2009

Viva Elite 1.0 Ivory White

VIVA ELITE 1.0 IVORY WHITE

Pemilik Kenderaan : Muhammad Afif
No Plat Kenderaan : JLT 3061
Tarikh Dijalan Raya : 27 Ogos 2009

Kelebihan : Minyak jimat, bumper depan dan belakang, foglamp, side skirting, revers sensors, carpet with emblem Elite, UV tinted, sport rims.

warna putih lak yang dpt nie...huh...tp warna putih pun smart gak...tp yang lepaknyer nk kene sentiasa bersihkan kotoran yang melekat di body...kalau x lame2 warna putih bertukar menjadi warna kuning...ekekekeke...2 lagi parah 2...




Thursday, September 3, 2009

Today Is Thursday

Today Is Thursday

ari ni da3 hb sept 2009...seperti biasa la gaji akan masuk pada 7hb la...janji YB Melayu kan...mesti dikotakan...ssh berurusan dgn orang2 yang penting2 nie...sumer dye jer yang betul...kadang2 tue sakit gak ati nie...tp nk buat mcm ner...aku nie kuli jer...ikut jer telunjuk orang yang lebih berkuasa...hahahaha...pening gak bile lom gaji nie...nk servis keta pun xlepas...seb bek ade simpan sikit2...kalau x menangis gak la aku nie...hmmm...puasa da masuk hari yang ker-13 ramadhan da...xlame lagi raye wei...best raye...hihihi...aku mmg suke bile raye...mcm2 leh buat...beraye la ape lagi...tidak lepas aku tahun nie aku nk raye umh best friends aku la...1hb 10 2009 nie dye bakal berangkat ke Wakaf Tapai di Terengganu untuk menjalani latihan bomba...da dpt kerja kerajaan jd bomba lak 2...ekekeke...tahniah tuk best pren aku...aku doakan semoga kau sentiasa dilindungi ALLAH khendaknyer...

hari nie nk berbuka ape la pulak...ari2 duk mengadap kuih-kuih buring da...ari nie nk buka nasi lauk ikan pekasam la...sedap 2...lame da xpekena ikan pekasam nie...mcm biase akan ku cari di bazar ramadhan yang ade sekitar kota tinggi nie...hihihihi...mari la same2 kite berbuka...eekekekek...