Saturday, October 31, 2009

+ Kambing +

hahaha...post kali nie kambing la pulak... saje je... boring... antara makanan kegemaran aku ialah sup gearbox kambing nie... mmg piau kalau kene beb... xde bohong punye la... hahahaha... tp harga dye mmg mahal sikit dari sup2 yang lain..semangkuk RM7.50 (sedap sampai licin sume aku bedal)hahaha

.
sebab nyer kan harga kambing di pasaran mmg mahal... hahaha.... orang kate banyak khasiat... aku pun xsure ar ape dye nyer khasiat nie...

Friday, October 30, 2009

+ Makhluk Asing Di Malaysia +

+ Makhluk Asing Di Malaysia +

kawan2 semua...ari nie nk cerita pasal makhluk asing la pulak...hahaha...
korang percaya x kat makhluk asng???kalau korang percaya or ade cerita ape2 pasal makhluk asing leh la konsing gn aku...skang nie aku sibuk nk mencari makhluk asing nie...ekekeke...teruja pulak bile bace satu artikel mengenai makhluk asing nie...di kata kan mahkluk asing nie da lame wujub sebelum manusia lagi???betul atau tidak itu xpasti la...yang pasti hanya ALLAH S.W.T. sahaja yang maha mengetahui...banyak la yang aku dengar pasal makhluk asing nie...mengerikan jugak...hahaha...tp wat pe nk takut...aku lebih takut pada ALLAH S.W.T. itu lagi baik...hahaha...

da la mau pulang ke rumah la...
lapar pulak nie...hahahahaha....
bye...


+ Jumaat Yang Indah +

+ Jumaat Yang Indah +

bla bla bla bla bla....

hahaha...

mcm ner la mlm td aku leh mimpi kan arwah atok aku da...

senyap jer...xbercakap sepatah pun...

huh...

ape yang berlaku???aku sendiri pun xpasti...

tp ape yang pasti aku dapat lihat wajah arwah atok aku berseri2 dan putih berseri2...

huh...

masa aku da sampai???

tidak aku lom bersedia...

tp kalau da itu jalan cerita nya aku pasrah da aku reda...

arghhhhh...



Thursday, October 29, 2009

+ Wan C MacGaiver +


ha ni kawan aku...name dye wan...nk kate kawan baik tue xla...tp kawan tuk lepak2...hahahaha...ssh nk cari kawan yang baik nie...kawan makan kawan ramai la...tp yang aku suke gn c wan nie...dye nie kreatif...pantang jumpe bende pelik kompom dye selidik da mcm professor da...setiap ape yang dye selidik boleh dikatekan 90% menjadi la...sukses...2 yang aku suke gn perangai dye nie...berani mencube...hahaha...




ha ni pulak rauf...taukey burger...dye aku xberape bekenan...memandang kn dye nie taukey kan kene gak la buat baik...biase ar...bile da jumpe kawan baru kompom kawan yang xde gune pada dye akan ditinggalkan...apekan daya...ssh mau ckp la...sendiri pikir la...aku harap dye sedor ar ape yang dye wat kat kawan2 yang lain...orang lain pun ade hati dan perasaan jugak...asik nk jaga perasaan orang lain jer...payah ar mcm 2...hahahahasape yang nk jaga perasaan kita kan...hahaha...ucapan aku kat sini kat rauf...jgn terlalu angkuh dgn ape yang kite ade...kite patut bersyukur...hari nie kite duduk atas,,,sok luse lom tentu kite akan kekal di atas,,,ayuh renung2kan lah...

hahahhaha...

*(sesi kutuk da setel)
+ Bosan Melanda +

+ Bosan Melanda +

Warkah berlagu pilu...aduiii...bosan ar ari nie...xtau da nk buat ape...cukup boring...nk tido panas...aircond langsung xrase nie...siap leh berpeluh2 lagi aku kat sini...aduiii...parah penyakit nie...hahaha....

nk cerita sikit la...da lame da ku simpan...aku nk g berak ar........

hahahahahahahahahahahaha...sakit perut da...da bape ari nie perut mcm ade mesin potong pokok punya....hahahhahahaha,,,

+ Kisah Bulan Di Suatu Malam Pada 30 Sept. 2009 +



Maha Suci ALLAH S.W.T.sahaja yang mengetahui ape yang tersirat mahupun yang tersurat. Tak dapat kita sebagai hamba NYAyang kerdil lagi hina nk mentafsir semua yang DIA tunjukkan. Sebaliknya kita wajib mengagongkan kebesaran dan keesaanNYA tanpa menyoal sedikit pun apa sahaja yang DIA jadikan.
SUBAHANALLAH MAHA SUCI ALLAH...

Kejadian berlaku di dalam Negara Malaysia...bukan cerita bohong Tapi kebenaran...Dengan Nama ALLAH S.W.T. yang Pemurah Lagi Pengasih...perhatikan setiap gambar yang aku upload...serius ade kalimah ALLAH S.W.T. berdekatan dengan Bulan...

SUBAHANALLAH...












Untuk gambaran yang jelas sila la klik kat gmbar 2...




+ Ahmad Faiz Ibni Ahmad Mustaffa +


hahahaha...cute x adik angkat aku nie???ekekeke...umur dye 7 bulan beb...tp aduiii....pening ar...mcm lipas kudung....xreti duk diam...mcm ulat taik ar...hahahaha...siot jer aku nie kutuk orang jer lebih...hahahaha...tp best dok...kalau xde dye sunyi jer umah aku...hahaha...

Tuesday, October 27, 2009

+ Pc Secondhand +

+ Pc Secondhand +

ada sape2 berminat nk cari pc secondhand???kalau ade roger2 la aku...

aku ade pc jenama DELL impor dari negara Jepon tp made in china juga...

Jenis Dell...

Intel(R) Celeron 2.0Ghz,1.99Ghz,256Mb Of Ram,
hardisk 40GB...

harga tetap RM 532 set (mengikut pasaran semasa) monitor flat skrin

cpu sahaja RM320..

ade sape2 berminat sila hubungi aku segera...

bukan 2 jer...
ade mcm2 lagi la...





+ Warkah Dari Sahabat +


warkah berlagu pilu...hahaha...xde la...beberapa hari yang lepas aku terima sepucuk surat dari seorang sahabat yang sgt2 karib gn aku (Mohammad Noorhakim Bin Nordin) yang sekarang sedang menjalani latihan di Akademi Bomba Dan Penyelamat Malaysia di Wakaf Tapai kat Terengganu...hahaha...lega bile aku dpt tau dye sihat kat sane...dye cerita kat aku yang latihan nyer lebih kurang PLKN jer...cume latihan nyer serius sikit la, maklumla nk jd penyelamat kan kene la buat latihan yang keras2 kalau x ssh la nk selamatkan orang...hahahaha...aku mmg nantikan kepulangan dye nie...nk g jejalan...boring duk kota sorang2 nie...ade kawan stakat suke2 leh la...nk wat ssh senang mmg sukar nk jumpe...hahahaape boleh buat...nasib...hihihih...dye menjadi pendorong aku tuk terus idup...hahaha...

woi cepat la balik...aku da boring thap gaban da nie...hahaha...

Monday, October 26, 2009

+ Kemenangan Buat Liverpol +


tahniah buat pasukan liverpool sebab dyeorang menang mlm td lawan gn Man U...padan muke Man U...len kali jgn ckp besor...hahahaha...Fergusun dusun 2 tercengang...ape da...by the way mmg cukup best la semalam mcm2 terjadi la...

Gol pertama liverpool dijaringkan oleh tongak liverpool fernando tores...dan gol kedua dijaringkan oleh david ngong....keputusan penuh liverpool menang 2-0...

Sunday, October 25, 2009

+ Al-Fatihah buat moyang aku yang kembali ke Rahmatullah pada jam 1.50ptg td +



Panggilan talifon dari Ayah dan Pakcik aku Jam 2.20...Moyang aku Telah kembali ke Rahmatullah pada jam 1.50 petang td di Hostipal Kuala Lumpur.

Al-Fatihah Buat Arwah Moyang aku...Semoga rohnya sentiasa berada di sisi orang-orang yang beriman...amin...


+ Kembali +

+ Kembali +

Semalam kan aku dpt satu surat dari seorang sahabat baik aku yang gh rekrut tuk menjadi seorang ahli bomba dan penyelamat malaysia. dia menulis surat sebab xboleh nk contact pakai phone la...hahahaha...mcm zaman purba lak...hihihi...tp xper...setidak-tidaknyer dye still kawan aku yang paling baik...xde yang baik selain dye...ingat juga dye kat aku...hahaha...lame siot dye nk abis...tahun depan baru dye abis rekrut...huhuhu...rindu lak kat sahabat aku sorang nie...hahaha...mcm2 dye wrote kat aku semalam...dye ade cerita la...latihan nyer mcm kat dalam PLKN jer...xde ar teruk sgt pun...cume kat dalam sane ketat sikit la...xleh merokok, mcm2 undang2 dye la...k la aku malas nk citer panjang2 nie...wat penat tangan aku menaip jer...hahah...aku nk sambung wat kije aku dulu...


Wednesday, October 21, 2009

Saturday, October 17, 2009

+ Today Is Yesterday +

+ Today Is Yesterday +

yes2...telah selamat aku menjalani ujian fizikal dan panca indera tuk menjadi ahli bomba...ujian fizikal yang aku lalui ialah angkat berat 54kg, panjat tali 4 meter setengah, julang tangga seberat 44kg, panjat tangga setinggi 4 tingkat bangunan...hahaha...itu la yang aku kene lalui semasa menjalani ujian fizikal...temuduga pula mcm biasela...tanye pasal jabatan bomba dan penyelamat malaysia jer...hahahaha...k la aku ade kije nk buat nie...
nanti sambung la...ade kije la...caw sin chi....

Wednesday, October 14, 2009

+ Hujan - Mencari Konklusi +

+ Hujan - Mencari Konklusi +

Salam kepada semua kawan aku...

ha post kali nie aku nk bercerita cikit la tentang band underground kat Malaysia yg semakin meletop2 nie HUJAN...bercerita tentang band Hujan nie, lame da aku dengar lagu dye...mula2 aku dengar lagu dye yg tjuk nyer Pagi yang gelap...xsilap aku 3 taun dulu la...mmg sedap lagu2 hujan nie...Noh mmg pandai buat lirik lagu...di tambah dgn AG sebagai gitar 1st, Am drummer dan lain2 menyedapkan lagi la lagu2 yang ada dalam album terbaru dyeorang nie Mencari Konklusi...dengar cerita dyeorang nie da start tour untuk album terbaru mereka nie...so harap hujan akan terus memberikan impak maksima kat industri muzik tanah air kita nie...so sambil kite duk rilek2 kat umah 2 ape kate kite layan lagu hujan - Mencari Konklusi...

Tuesday, October 13, 2009

12 Oktober 2009


Sekali lagi penyakit demam aku dtg wei...pg2 nk bangun terus jer jam...xleh nk bgn...badan sakit2...pas 2 ibu aku ape lagi membebel la pagi2...mcm biase la...nasib bek ade ibu aku lagi kat sini...kalau family aku jd pindah ke sabah mati aku sorang kat umah...ekekeke...pagi 2 aku ke hospital la...pg lagi da kene sekolah gn doktor..hahaha...boring...mcm biase mase 2 aku kene 2 injection la...satu tuk imun aku la...penyakit yang aku sendiri alami nie...dan ubat demam...mcm2 hal la...boring pun ade gak dengar doktor 2 membebel...nasib bek cun + bujang lak 2...ekekeke...lawa la...sebelah malam lak aku g balai bomba...maklum la nk g temuduga menjadi seorang pegawai bomba kan...mcm2 aku belajar...care nk angkat berat, panjat tali, naikkan tangga 90 darjah, mcm2 lagi la...mmg baik pakcik2 yang kat balai bomba semalam...tp yang xbest nyer...badan aku lak sakit2...mcm nk tercabut tulang2...ekekek...



Thursday, October 8, 2009

+ Demam Kali KE-3 Dalam Thn nie +

+ Demam Kali KE-3 Dalam Thn nie +

Demam, demam, demam, penyakit yang paling aku xsuke...tp apekan daye aku terima dengan hati yang terbuka...ekekekeke...tah ape2 jer...da 3 kali taun nie aku diserang penyakit demam...xthn siot bile demam...nk tercabut tulang aku nie...nk suh g klinik or hospital...sorry aku xbiase la ke klinil or hospital...sebab dari kecik lagi bile aku demam kompom aku ade penawar aku sendiri(maklumla doktor sendiri kan)ekekeke...aku lagi suke pakai baju tebal2 xpon selimut tebal2...feveret aku 2...pas 2 aku suke mandi bile aku demam...satu ubat yang mujarab...lagi satu baru teringat nie mase aku tinggal gn arwah atuk aku dye selalu ckp kalau demam 2 xpayah g klinik wat habis duet jer...minum jer air 100+ dicampur gn garam sikit...kompom baiknyer....so aku amalkan la...bile nk demam jer aku pun minum ubat buatan sendiri...ehehehe...alhamdulillah dye nyer hasil memuaskan tau...berkurangan la demam aku nie...tp time malam jer kompom down...sumer berat...kepale, badan, kaki ke lutut ker...senang citer seluruh anggota la...jd malas...hahahaha...ape da aku merepek nie...hahaha...so jumpe len kali...ade kerja mau diselesaikan nie...

bye bye bye

Tuesday, October 6, 2009

+ Marhaban ya Marhaban +

+ Marhaban ya Marhaban +

yeah...Marhaban da nk bermula...dan sudah pun bermula sejak seminggu yang lalu...ekekeke...seperti biase la aku mesti mengambil bahagian dalam marhaban kumpulan yassin aku...best time marhaban nie...aku leh jumpe gadis2 yang jarang sekali keluar rumah...so leh la try usha...ekekeke...2 hanya selingan jer...yang best nye aku dpt berjumpe sahabat2 aku dalam majlis marhaban rumah ke rumah nie...mane taknyer...masing2 sibuk belajar n bekerja...so mcm ner la nk jumpe...ssh...time2 mcm nie la aku leh borak2 gn mereka2 yang terlalu bz...hahaha...sorry la kepada kawan aku sume...bukan xnk lepak2 tp aku ade tanggungjawab lain nk dipikul maklum la nk bg anak kucing mkn lagi, mcm2 la...hahahaha...ape2 pun good luck to all my friends...semoga kite berjumpe lagi di raye-raye yang akan dtg...hahahaha...



Sunday, October 4, 2009

+ malam td +

hahaha...ape kene dgn entry nie +malam td+ sungguh pelik...ekekeke...xde yang pelik...cume nk bg tau jer...selamam mlm aku kuar depan mate beb ade la sorang mamat nie bawak motor punye la gempak...siap kacung lagi...da la jalan raya kat kota 2 penuh keta leh lak dye ciluk2...last2 tergulik juga dye kat depan trafik light...konon nk tunjuk hero ar...tp hampeh...ekekeke...xde pe yang menarik pas 2...sebab aku gh pening kepale...so malas nk amik port terus p makan gn raup...ekekeke...show time!!!