Friday, February 26, 2010

Rancak.org Forum Paling Best


Ya sebuah forum terbaru yang iaitu Rancak.org yang sangat rancak di situ, macam-macam ada, jom p sana. Di Rancak.org ini disediakan beberapa tajuk-tajuk khas yang boleh dibincangkan disitu, di antara tajuk-tajuk yang ada Teknologi dan Multimedia, Peribadi dan Pendidikan dan bermacam-macam lagi.

Selain dari itu Komuniti Rancak.org dapat mengeratkan lagi ikat persahabatab, meminta pendapat, bertukar-tukar ilmu dan sebagainya.


Jangan buang masa lagi mari kita ke Rancak.org Komuniti Paling Rancak Di situ. jom jom jom!!!

Untuk ke Laman Rancak[dot]org sila copy paste url ini : http://www.rancak.org/


Tuesday, February 23, 2010

Johor Bakal Muflis 2012


Negeri Johor negeri kelahiran aku bakal muflis 2012???


Satu kenyataan yang dikeluarkan di akhbar harakah, Timbalan Pesuruhjaya PAS Johor, Zulkifli Ahmad
mendedahkan, bagi tempoh tiga tahun berturut-turut negeri itu mengalami defesit sebanyak RM2.04 juta (bajet 2008), RM2.746 juta (bajet 2009) dan RM1.5 juta (bajet 2010).

Dalam masa yang sama katanya, hutang kerajaan negeri kepada Kerajaan Persekutuan meningkat 20.6 peratus daripada RM841.13 juta pada 2007 kepada RM1,010 juta atau RM1.01 bilion pada 2008.
"Menurut laporan Ketua Audit Negara 2008, kecairan tunai (Liquidity Ratio) kerajaan Johor adalah rendah kerana jumlah aset semasa hanyalah berjumlah RM201.53 juta (Tunai RM36.37 juta dan pelaburan RM165.16 juta) berbanding tanggungan semasa yang berjumlah RM943.54 juta.

"Dengan kata lain, jumlah aset semasa tidak dapat menampung jumlah tanggungan semasa.Sebagai perbandingan jumlah aset semasa negeri Johor adalah RM1,424.66 juta manakala Pulau Pinang adalah RM1,025.89 juta,"katanya dalam satu sidang media di Ibu Pejabat PAS, Jalan Raja Laut, dekat sini pagi tadi.

Satu perhimpunan besar-besaran yang akan dianjurkan oleh PAS Johor bagi menyerahkan memorandum kepada Sultan Johor, memohon baginda campur tangan dalam urus tadbir kewangan Johor Corporation (Jcorp) dan kerajaan negeri yang sedang mengalami krisis yang serius.

Petikan diatas merupakan yang tersiar di dada akhbar Harakah. Jika benar kenyataan di atas, mari kita beramai-ramai selamatkan NEGERI JOHOR DARUL TA'ZIM.

Monday, February 22, 2010

Alasan Fergie Man U Kalah

Assalamualaikum.

Inilah dye Sir Alex Fegerson jurulatih Manchester United yang telah kalah dalam EPL baru2 ini dengan Everton 3-1. Semua alasan Fergie, dah kalau tue buat cara kalah la, ada je alasan dye bagi kat wartawan semua.

ulasan Fergie, "Kami meninggalkan sesuatu di Milan dan sudah tentu ia adalah kepenatan yang mana kami bermain dalam Liga Juara-Juara dan seperti yang dijangkakan Manchester United bertindak balas kepada perlawanan tersebut"




itu la Fergeson ada je alasan. hahahaha...

best MU kalah. sukanya. hahahaha...padan muka

Sunday, February 21, 2010

Boleh percaya ke nie???


RM3,300 SEBULAN TANPA MODAL !

Sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknya anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini,
ya...,mudah saja,klik-klik iklan tak sampai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..

Katakan anda menaja 10 orang di level 1,
kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level,
tahu tak ? anda akan perolehi RM11, jika sehari mereka klik untuk 1 iklan,
kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110
jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..
banyak tu ..

Anda tak nak ke?
Marilah lah sertai saya..benda ni 100% percuma..tak perlu modal
cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free takkan tak boleh ajak..kawan…
untuk maklumat anda,keahlian catcheye telah mencecah lebih dari 38342 orang sekarang..
jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..

Cara nak register:

1.klik link yg kt bwh skali...

2.klik join catcheye now

3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4.Isi jawapan: soalan 1 jawapan A (atas sekali), soalan 2 jawapan B (yang tengah), soalan 3 jawapan A (atas sekali). p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)

5.klik agree and proceed..Ok siap kemudian apa perlu buat? 1.klik sign in

6.lepas sign in klik reward panel .Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.

7.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.

8.postkan risalah saya ni dalam Facebook/myspace/frienster atau emailkan kepada kawan2.

9.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1. Percayalah! Sebab benda ni 100% percuma REZEKI TUHAN YANG BAGI..TAKPA,KITE KENA USAHA JUGAK KAN?? TUNGGU APE LAGI?? J0MLA J0IN... just copy paste the URL below:

http://www.catcheye.com.my/?r=46892

Padan Muka Manchester United

Salam.

8.30 mlm semalam aku bersama abg man dan yol melepak di kedai Hassan Ong untuk melihat perlawanan bola sepak antara Everton dan Man U. Harapan kami bertiga agar Man U kalah tersungkur-sungkur macam orang kena tacle. hihihi. Harapan akhirnya berjaya Man U tersungkur di tangan Everton 3-1 tahnia diucapkan kepada Everton, Semoga team anda akan terus menang dan mengalahkan Man U di masa yang akan datang.

Sebenarnya aku dah naik menyampah dengan Man U nie, asik team Man U jer duduk atas, bagi la change kat team2 lain untuk meneraju liga. Suka beb aku nengok Man U kalah.

nie berita penuh yang aku copy paste dari utusan.com.my

LONDON – Hasrat menggunung Manchester United untuk merampas semula tangga teratas Liga Perdana England (EPL) kempunan selepas tewas 1-3 kepada Everton, semalam.Dua pemain gantian, Dan Gosling dan Jack Rodwell yang dibawa masuk David Moyes pada separuh masa kedua berjaya menghukum kelemahan benteng United.

Everton terlebih dahulu membuat ancaman pada minit ke-14 melalui bekas penyerang United, Louis Saha yang melakukan rembatan dari jarak dekat tetapi berjaya ditangkap kemas Edwin van der Sar.

Bagaimanapun, dua minit selepas itu, United berjaya di depan melalui jaringan Dimitar Berbatov hasil hantaran lintang rendah Antonio Valencia.

Berbatov merembat kencang bola dalam petak penalti walaupun cuba disekat pertahanan Everton, Slyvian Distin.

Kegembiraan United tidak berpanjangan apabila Everton berjaya menyamai kedudukan pada minit ke-19 menerusi rembatan rendah cantik, pemain tengah mereka Diniyar Bilyaletdinov.

Anak buah Moyes pula tidak berputus asa dengan melancarkan serangan bertali arus dan hampir di depan sebelum separuh masa pertama tamat.

Bagaimanapun, pada separuh masa kedua pemain gantian Everton, Gosling menceriakan penyokong tuan rumah apabila berjaya menambah gol kedua pada minit ke-76.

Everton menambah gol ketiga di minit akhir perlawanan hasil penyudah cantik pemain gantian, Rodwell di dalam petak penalti.

“Kami ditewaskan dengan baik sekali, semudah mungkin. Kami memulakan perlawanan dengan baik tetapi jaringan yang mereka lakukan memberi kelebihan buat mereka.

“Anda sudah pasti tidak mahu melepaskan gol dengan pantas selepas mendahului perlawanan tetapi kesannya terasa pada separuh masa kedua.

“Saya sangat kecewa dan pemain juga kecewa. Mereka juga manusia, mereka beraksi untuk Manchester United,” kata pengurus United, Sir Alex Ferguson.

“Ia bukan sesuatu yang mudah untuk menewaskan Manchester United,”

“Bagaimanapun kami telah menewaskan Chelsea dan Manchester United di tempat sendiri.

“Salah satu sebab utama ialah kami berjaya mencari gol penyamaan selepas mereka menjaringkan gol dan kami amat memerlukannya kerana mereka bermula dengan baik sedangkan kami tertinggal di belakang,” kata Moyes.



Saturday, February 20, 2010

Adakah Anda Tahu?

Assalamualaikum.

Korang tahu tak tariff elektrik kat Semenanjung Malaysia nie?

Bagi kita di Semenanjung Malaysia ni, Tariff TNB sekitar 30sen hingga 45sen per kilowatt-jam (kWh) mengikut penggunaan kita seharian. Semakin banyak penggunaan semakin mahal kita bayar bil elektrik.

Aku dulu bejajar dalam jurusan Elektrik Domestik & Industri, banyak juga la yang aku tahu bab-bab elektrik nie. Kat sini aku ade siapkan satu jadual anggaran kasar tentang berapa banayk kos yang berjalan dalam satu jam yang boleh dikongsi bersama, ini just anggaran aku jer.

klik untuk tumbesaran yang sehat.

Wednesday, February 17, 2010

Earning kat Nuffnang Aku Semakin Bertambah

Salam...

hehehehe...aku nk kongsi sikit la pasal nuffnang nie. mmg best wo...aku baru jer join xde ar lame sgt or pro mcm blogger2 yang handal2 kat luar sane...tapi dpt la juga sikit sen tukan...

klik untuk tumbesaran.

xbanyak pon baru RM3.75sen jer..boleh la buat beli jajan cikedis nanti..ekekeke...



15 Februari 2010

15 Februari 2010

salam semua...

Lame betul aku tak update blog aku kan. bz sikit la, cuti raye cina aku pulang ke kampung semua pakcik2 n makcik2 serta sepupu2 aku pulang ke pangkal jalan. ape boleh buat. sebenarnyer ade kenduri akikah, sembelih lembu tue.

15 Feb 2010 adalah hari kejadian, kat kebun kelapa sawit kg bentong kluang, seekot lembu selamat di akikah kan kepada 7 bahagian (tak payah la aku sebut name2 nyer). hihihi, mlm tue panggil semua jiran2 yang ade kat taman untuk kenduri la. makan2.

sunnah masak daging akikah tue manis. jgn la manis sgt. mmg syok ar...dah lame xdpt berkumpul gn sepupu2. kire ok la. hahaha

Thursday, February 11, 2010

Pernah Berlakukah Dalam Sejarah Islam, Hantu Dijadikan Bahan Pameran?Adakah Pameran Hantu Ini Boleh Menjejaskan Akidah?

Assalamualaikum w.b.t.

Terpanggil jugak aku nk mencari bahan tentang hantu ini. hmmm susah nk diterangkan dengan lebih jelas. Sebab dalam konteks agama jembalang, polong la tue la nie la mmg xde belajar, yang kita belajar hanya syaitan, iblis, manusia yang bertopengkan syaitan. Tetapi haruslah kita ingat bahawa ALLAH S.W.T. yang menghidup dan juga yang mematikan, aku rase tak heran ar ade mcm2 hantu kat muka bumi nie. Sebab semua yang terjadi atas khendak-NYA.

1. Pernah berlakukah dalam sejarah Islam, hantu dijadikan bahan pameran?

2. Terkesankah aqidah umat Islam apabila ada yang menolak mentah-mentah pameran itu, dengan mengatakan pameran sedemikian adalah syirik dan wajib dijauhi kerana hantu sedemikian tidak pernah wujud.


Jawapan :

Jawapan 1

Dari maklumat saya yang terbatas khasnya dalam bidang pameran yang dimaksudkan, saya tidak pernah bersua sebarang maklumat sepanjang sejarah, meskipun buku-buku rujukan yang banyak saya ikuti, buku-buku yang memperkatakan tentang makhluk halus, tidak pernah didengari makhluk halus telah menjadi makhluk kasar berupa paras, ditangkap dan dimatikan manusia untuk dijadikan bahan pameran.

Sebenarnya dalam kehidupan insan, kita sentiasa bertemu dengan maklumat ada beberapa kumpulan masyarakat Barat dan Timur, begitu bersungguh mencari bukti, membuktikan makhluk halus secara fizikal.

Saya sendiri secara peribadi, telah ditemui oleh beberapa pengkaji daripada luar negara seperti Amerika Syarikat, Perancis dan beberapa negara Eropah, mereka menemuramah dan disiarkan di televisen Perancis dan dalam Discovery Channel, meminta saya menggambarkan makhluk halus daripada pengalaman yang sebenar.

Secara fizikalnya belum ada yang dapat membuktikan ia wujud. Secara imaginasinya hasil daripada pengalaman pertemuan dalam beberapa episod, interaksi insan yang dirasuk makhluk halus, itulah yang paling banyak boleh digambarkan.

Banyak orang menggunakan pelbagai kaedah untuk mendapat bukti nyata, seperti memasang kamera yang dihalakan di tempat-tempat yang didakwa ada makhluk halus, dikumpulkan beberapa orang di tempat tertentu dan mereka berkomunikasi dengan makhluk ini, semuanya berlaku sekadar imbasan, bayangan dan rupa paras yang tidak pasti.

Dalam istilah Arab, hal-hal yang sedemikian ini disebutkan sebagai al-ashbaah atau bayang-bayang. Seolah-olah masyarakat Arab menggambarkan makhluk halus tidak lebih dari bayang-bayang yang boleh dilihat tetapi tidak boleh dipegang.

Maka dengan itu, sampai ke peringkat ada yang tidak mempercayai makhluk halus wujud kerana tidak pernah dilihat secara fizikal dalam sejarah sama ada dilihat dengan mata atau dipegang dengan tangan.

Oleh itu jelas dalam sejarah tidak pernah wujud sebarang pameran makhluk halus yang dijelmakan untuk tontonan manusia, apa yang dipamerkan bukan realiti kerana realitinya belum pernah berlaku.

Jawapan 2

Tidak mempercayai adanya makhluk halus yang diistilahkan sebagai syaitan, jin, iblis dan sebagainya, sama dengan hantu, polong, langsuyar atau sebagainya, menjejaskan aqidah.

Mempercayainya memperkukuhkan aqidah.

Makhluk ini disebut dalam al-Quran begitu banyak, bukan sahaja berulang kali disebut perkataan jin, iblis atau syaitan sahaja, tetapi al-Quran dan al-Hadis turut menggambarkan hal kejadian mereka, beban amanah yang mereka tanggung sebagai makhluk, hal mereka beriman, mereka kufur, mereka menyakiti anak Adam, mereka bermasyarakat, berkahwin dan beranak pinak.

Oleh itu mempercayai adanya mereka aqidah umat Islam yang berteraskan al-Quran.

Adapun menolak mentah-mentah adanya makhluk itu, menafikan kewujudan mereka, ertinya mereka menafikan benarnya al-Quran.

Adapun yang merujuk kepada pameran, pameran sedemikian itu dikatakan syirik, persoalan ini perlu dilihat daripada beberapa sudut, sudut wujudnya makhluk halus itu, adalah suatu realiti.

Jika dilihat dari sudut bolehkah manusia mempercayai bahawa makhluk-makhluk ini boleh melindungi manusia, lalu manusia meminta perlindungan daripada mereka.

Sehingga manusian menyahut seruan supaya melakukan sesuatu yang syirik seperti menyembelih binatang untuk mereka, melakukan ibadah atas perintah mereka, melupakan Allah S.W.T sebagai pelindung dan menjadikan syaitan sebagai pelindung, hantu sebagai pembela dan sebagainya.

Bagi yang menolak mentah-mentah pameran seperti ini, terpulang kepada bicara ilmu masing-masing. Jika diyakini bahawa yang dipamerkan itu sebenarnya bukan hantu, tetapi adalah karya seni yang dikatakan realiti, membohongi masyarakat sesuatu yang tidak wujud dikatakan wujud (dijelmakan dalam bentuk realiti), maka elok masyarakat berhati-hati untuk mempercayainya.

Sebab itu saya mencadangkan supaya bahan-bahan yang dipamerkan itu (yang dikatakan hantu), diuji dalam makmal dan dibuat kajian akademik bagi membuktikan ianya sebagai benar, supaya masyarakat tidak tertipu.

Menerima dan menolak itu adalah hak manusi, tetapi hak ilmu untuk dibuktikan, harus dijadikan panduan untuk mengajar manusia menerima suatu hakikat sebelum mempercayainya.

Saya sendiri tertanya-tanya apakah sebenarnya tujuan dianjurkan pameran tersebut, sekiranya ia bertujuan memberi pengetahuan sebenar kepada masyarakat tentang alam makhluk halus maka ia perlu diasaskan pada asas ilmu yang sah disini Islam.

Jika ianya sebagai suatu bisnes menggunakan suatu teknik untuk menarik perhatian pengunjung, menghasilkan tujuan material sedangkan bahan yang dipamer bukan realiti, maka ia memerlukan suatu pembetulan.

Kita tidak mahu masyarakat tertipu dengan gambaran yang tidak betul.

Diandaikan ianya dibuat hasil kajian yang menyeluruh, ia benar-benar realiti, kita boleh berbangga, dunia umumnya belum dapat membuktikan hal sedemikian, tetapi rakyat Malaysia boleh. Wallahu a'lam.

Wednesday, February 10, 2010

Makhluk Halus?

Makhluk Halus merujuk kepada makhluk yang tidak mempunyai jasad sebagaimana manusia. Makhluk halus diyakini wujud oleh kebanyakan masyarakat di dunia, lebih-lebih lagi dalam kalangan masyarakat primitif. Kewujudan makhluk halus boleh dikesan dalam cerita-cerita dongeng, kitab agama, dan cerita-cerita lisan. Meskipun demikian, sesetengah pihak mengklasifikasikan jin dan syaitan ke dalam kelompok makhluk halus juga.

Terdapat kepercayaan bahawa membakar kemiyan bersama sejenis getah yang diambil daripada pokok Morhabshi mampu menjauhkan atau menghindari makhlus halus.

Dalam masyarakat Melayu-Islam, bacaan ayat-ayat suci al Quran merupakan cara terbaik bagi menghindari makhluk halus ini.

Contoh-contoh Makhluk Halus dalam Alam Melayu adalah seperti berikut:

  1. Syaitan / Iblis / Setan
  2. Polong
  3. Pucung
  4. Pontianak
  5. Penanggalan
  6. Jin Pelesit
  7. Mambang
  8. Hantu
  9. Orang Bunian
  10. Toyol
  11. Haiwan jadian
  12. Jin Ifrit
  13. Jembalang
  14. Binatang Keramat
  15. Malaikat

Sunday, February 7, 2010

Kenape Nak Matikan Sistem Autorun Pada Wndows 7i

Salam..

kepada kawan-kawan semua. ari nie nk berkongsi sikit la pengalaman aku dalam menjadi doktor kepada orang-orang yang punyai masalah deng
an pc or laptop nie. Setelah hampir 3 tahun aku berkecimpung dalam dunia perkomputeran nie belum pernah aku jumpa satu masalah nie. Masalah nya adalah Security Tools asik keluar. Macam haram, bila restart pun same gak. da laptop baru beli jadi sewel jap aku. Windows 7 nie leceh, sebab benda baru dan aku baru explore sikit2. lepas tue dye nyer antivirus langsung xleh pakai sebab security tools nie asik kuar jer. xleh nk buat kerja, dan security tools nie juga da ilang kan semua fail2 yang ade kat dalam laptop baru tue. huh..akhir nya aku jumpe satu jalan...terima kasih kepada www.cekapkomputer.com.

Mengapakah kita perlu mematikan fungsi autoplay ini?

Bagi sesetengah pengguna,fungsi autoplay adalah berguna kepada mereka terutamanya bagi kegunaan contohnya CD pembelajaran yang menggunakan fungsi autoplay.Namun bagi sesetengah pengguna,fungsi ini kadangkala melecehkan dan menyusahkan kita.Selain itu,kebiasaannya fungsi autoplay ini disalahgunakan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab untuk menyebarkan lagi virus-virus mereka selalunya melalui pendrive.

Bagaimanakan cara mudah dan ringkas untuk mematikan fungsi autoplay ini pada Windows 7 anda?

Baiklah saya akan memberikan anda cara mudah dan ringkas untuk mematikan fungsi autoplay ini.Dengan hanya 4 – 5 langkah fungsi ini dapat dimatikan.

Pertama sekali,Klik pada butang logo Windows pada tepi Toolbars anda dan klik pada ruangan yang bertulis “search programs and files”.Ruangan “search programs and files” ini juga sebenarnya adalah fungsi RUN seperti yang ada pada Windows XP sebelum ini.Kemudian taip gpedit.msc

Kemudian,klik pada Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Klik pada AutoPlay Policies.Rujuk gambarajah di bawah.

Baiklah pada bahagian AutoPlay Policies,klik pada Turn Off Autoplay,kemudian satu tetingkap akan dipaparkan dan klik pada pilihan Enabled dan pastikan bahagian bawah Options dipilih All drives.Rujuk gambarajah.

Mudah dan ringkas kan? Jom cuba sendiri

www.cekapkomputer.com

Saturday, February 6, 2010

Tips Untuk Matikan Autorun Di Windows XP

Tips Untuk Matikan Autorun Di Windows XP

Tip-tip untuk mematikan autorun pada Windows XP ternyata susah untuk dilakukan. Ia berpunca dari Flash Drive@Pendrive. Boleh menyebabkan autorun itu sentiasa bergerak tanpa henti.

Setelah puas mencari, tetap tidak jumpa juga. Tetapi ada 2 cara untuk kita mematikan Autorun ini iaitu :

  1. Mengedit Registery
  2. Mengubah Setting pada Policy Group.

Mengedit Registery boleh dilakukan dengan 2 cara :

  1. Edit dengan menggunakan "regedit" (taip regedit pada start menu).
  2. Boleh dilakukan dengan membuat gambar yang save didalam file .reg di wordpad or notepad dan tukar alamat registery ke Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Policies>Explorer" onmouseover="this.style.backgroundColor='#ebeff9'" onmouseout="this.style.backgroundColor='#fff'">HKEY_CURRENT_USER> Software> Microsoft> Windows> CurrentVersion> Policies> Explorer .

untuk cara kedua aku belum dapat terangkan sebab susah sikit la nk terangkan, nanti bila ada masa yang terluang aku cube edit lagi yer...:D


Sahaja yang nk aku kongsi sama-sama dengan kawan2 blogger semua.

selamat mencuba...


GVR @ Geekz Virus Remover


klik gambar untuk tumbesaran

Ciri-Ciri:

  • Scan memory semasa GVR di aktifkan.
  • Scan keseluruhan file.
  • Scan sistem, iaitu scan lokasi-lokasi yang berisiko tinggi.
  • Scan satu file.
  • Scan registry.
  • Mengesan malware daripada file Autorun.inf.
  • Mengunakan enjin analisis skrip untuk mengesan malware yang berbentuk skrip iaitu vbs, bat, inf, dan js.
  • Perlindungan pendrive dari virus.
  • Fungsi scan yang laju.
  • Mengesan malware dengan ketepatan yang tinggi.
  • Memperbaiki registri yang di ubah oleh malware.
  • Fungsi mengubah nama dan organisasi dalam registry.
  • Fungsi “Kill All Process” yang akan mematikan semua process selain process windows. Sesuai digunakan untuk membuang malware yang tidak dikenali.
  • Fungsi update virus definition secara online.
  • Antara muka yang mudah difahami.

Registry yang akan di baik pulih dalam fungsi “Repair Registry”:

  • Show Hidden file.
  • Show File Extension
  • Show Task Manager
  • Show Registry editor
  • Show MsConfig
  • Show Run Menu
  • Show Folder Option
  • Show Command Prompt
  • Show Control Panel
  • Show Find menu
  • Show Hidden Drive
  • Show Taskbar
  • Show Context Menu
  • Show View Context Menu
  • Show Shutdown & Log Off Menu
  • Normalkan “Taskbar Size Move”
  • Normalkan balik internet explorer (Title bar, General Tab dll)
  • Normalkan Pelaksanaan file jenis .reg, .exe, .pif, dan .com.
  • Normalkan balik klik kanan mouse.
untuk download antivirus ni http://www.geekzlife.net/v1/geekz-virus-remover/

Monday, February 1, 2010

Program ICT ROADSHOW Di CBC Felda Air Tawar 1

Salam...

Aku nak berkongsi la satu program di tempat kerja aku nie. Nama Majlis nie dipanggil ICT ROADSHOW. Matlamat program nie senang jer. nak mempromosikan CBC Felda Air Tawar 1 sebagai sebuat pusat ilmu yang boleh digunaka oleh semua lapisan masyarakat di kampung Felda Air Tawar 1 nie.

Untuk makluman korang sume la, CBC/PJK atau nama panjangnyer Community Broadband Center/Pusat Jalur Lebar Komuniti ini merupakan sebuah projek kerajaan Malaysia dengan inisiatif oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Projek ini dilaksanakan oleh Telekom Malaysia Berhad (TM) di bawah Program Pemberian Perkhidmatan Sejagat (PPS) dengan memberi fokus kepada pemberian perkhidmatan ICT kepada komuniti tempatan di kawasan luar bandar.

Objektif penubuhan PJK ialah memberi
kemudahan capaian internet kepada komuniti tempatan. Memberi pendedahan kepada masyarakat tempatan terhadap teknologi komputer dan internet. Meningkatkan taraf ekonomi dan sosial masyarakat melalui kemudahan yang disediakan dan aktiviti yang dijalankan di PJK. Merapatkan Jurang Digital diantara masyarakat bandar dan luar bandar selaras dengan matlamat kerajaan. Meningkatkan kadar penembusan jalur lebar selaras dengan Pelan Jalur Lebar Kebangsaan.

Program ICT ROADSHOW ini di lansungkan pada 30hb Jan 2010 dari jam 9.00 pagi hingga 5.00ptg...





Jalan-Jalan Cari Makan Di Tanjung Piai, Pontian...

Salam...

Alo kawan2 ape kabar anda semua?adakah anda sehat?harap2 semua sihat2 selalu la yer...

ari tue aku g Tanjung Piai kat Pontian Johor...syuer best ar...malas nk cerita panjang2 nie aku ade amik beberape gambar tuk kongsi gn korang sume...