Wednesday, April 14, 2010

+ Sudah Puas Lepas Tu Buang Sepah-Sepah +

Mungkin tajuk entri kali ini agak kurang adab, tapi ni la hakikat zaman sekarang. Sungguh mudah mencari jalan penyelesaian. Nak salahkan siapa dalam perkara-perkara macam ini?

Kes buang bayi makin menjadi-jadi pula, lepas satu kes muncul lagi dengan kes baru. Bayi yang tak berdosa menjadi mangsa kekejaman manusia yang hanya inginkan keseronokan, tapi tidak mahu bertanggungjawab atas perbuatan mereka. Manusia akhir zaman. Sedih bila memikirkan masalah ini, ramai dikalangan nya adalah berbangsa MELAYU!!!Malu bercampur geram tatkala melihat di kaca television, mayat bayi dijumpai dalam tempat pembuangan sampah.

Kepada siapa harus kita salahkan?Sendiri pikirlah. Dah tak tau nk membebel apa dah. Tak boleh diluahkan melalui kata-kata mahupun penulisan. Siapa yang nak medengar or membaca di blog aku ni. So Sesiapa yang baca artikel ini boleh la luahkan pendapat korang semua ye.

Hope dapat kita sama-sama menyelesaikan masalah yang sedang semakin tenat di Tanah Air kita MALAYSIA!!!

Tulus dari afifsamshuri

Related Posts

+ Sudah Puas Lepas Tu Buang Sepah-Sepah +
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

3 comments

Tulis comments
avatar
April 14, 2010 at 12:50 AM

Diorang nih kalau tak mahu pregnant pon, pakailah kondom. Geram aku..

Reply
avatar
April 14, 2010 at 12:55 AM

mmg dasar manusia yang tersgt kejam...

mmg xde dasar kasih sayng...

ssh nk ckp n nk tafsirkan ape sebenarnya yang mereka dapat dengan buat mcm tue...

Reply
avatar
April 16, 2010 at 1:37 PM

-hati manusia..kalo mati,inilah antara kesannya..tiada kehidupan..tiada benih kasih syg..

p/s:smoga Allah pegang hati2 kita..semoga Allah tetapkan hati2 kita..semoga kite terus diberi taufiq dan hidayah dariNya..

Reply