Saturday, April 30, 2011

Buaya Terbesar Menganas : Lake Placid


Tajuk entri kali pasal BUAYA , apa kene mengene buaya nie? jeng jeng jeng...Sebenarnye aku baru lepas nengok movie kat Ex HD aku. Tajuk Filem tu Lake Placid ( Tasik Tenang ). Bak kata pepetah melayu jangan di sangka air yang tenang tidak ada buaya.


Kat bawah nie Tailer cite Lake Placid

Isu Video Seks : Sumpah Laknat

Assalamualaikum...Time macam ini time untuk tido...Tapi aku nk mengambil kesempatan untuk post artikel yang paling hangat di bicarakan pada waktu ini iaitu Isu Video Seks Dato' Seri Anwar Ibrahim Dan Sumpah Lakhnat.

KUALA LUMPUR: Datuk Shazryl Eskay Abdullah, seorang kumpulan Datuk Trio hari ini membuat sumpah laknat – suatu upacara yang membelakangi sistem perundangan syariah, dengan memegang al-Quran secara terbalik.

Hal ini bukan sahaja disedari Ketua Angkatan Muda KEADILAN, Shamsul Iskandar Mat Akin tetapi juga beberapa wartawan yang membuat liputan acara berkenaan.

Shamsul juga mengirim paparan twitter dengan berkata: “Eskay pegang Al-Quran terbalik! Pakai baju kalis peluru.”

Berdasarkan twitter, seorang wartawan Free Malaysia Today, Fazy Sahir membuat paparan berikut: “Datuk Eskey terlupa Al-Quran yang dipegang oleh beliau terbalik.”

Terdahulu, mereka dinasihati seorang pendakwah bebas bahawa tindakan melakukan sumpah laknat adalah jalan terakhir bagi membuktikan kebenaran selepas qazaf dilaksanakan terlebih dulu.

Eskay turut ditegur pendakwah bebas itu kerana memegang al-Quran secara terbalik.

Berlaku kekecohan ketika ketiga mereka meninggalkan masjid apabila anggota Unit Simpanan Persekutuan (FRU) menghalang media tempatan untuk mengambil gambar.

Mereka meninggalkan Masjid Amru Ibnu Al As dengan sebuah kenderaan MPV kira-kira jam 4.22 petang.

Pada majlis di Masjid Amru Ibnu Al As yang mula dibatalkan itu, Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Datuk Shuib Lazim turut hadir tetapi tidak menyertai acara bersumpah itu.

Mereka tiba kira-kira jam 4.08 petang dgn memakai jaket kalis peluru sambil dikawal beberapa lelaki dipercayai anggota polis cawangan khas.

Credit to

KEADILAN DAILY

Ini Sedutan Video Sumpah Sesumpah Lakhnat Dato' Eskay




Thursday, April 28, 2011

Ukiran Kulit Badan Manusia

Ha pagi2 lagi aku da update nie semangat tak henggat. Pagi nie aku nak kongsikan beberape gambar yang agak pelik. Orang mcm nie pun ade dalam dunia nie. Sanggup mengukir kulit mereka untuk menunjukkan kan seni yang menyakitkan tu...dunia2...

jom layan...










Macam2 ada...sampai sanggup nk ukir kulit nie..hehehehe...

Gambar Kad Pengenalan Sebenar Bekas Perdana Menteri Malaysia

Hari nie aku nak kongsi sesuatu yang bakal mengemparkan semua rakyat Malaysia.

Ini dia gambar Kad Pengenalan Sebenar Bekas Perdana Menteri Malaysia jom kite layan...

Hensem juga Tun Abdullah Ahmad Badawi nie...hehehehe



Gambar Tun Hussien Onn

Gambar Tun Dr Mahathir Mohamad


Segak Gambar Tun Abdul Razak nie


Gambar Tunku Abdul Abdul Rahman...

Tak sangka aku, rupa-rupanya Ex PM kita nie semua hensem2...hahahaha

Ejoy...

Tuesday, April 26, 2011

Apa Itu Club-Asteria

Apa Itu Club-Asteria



Club-Asteria adalah Program Perkongsian Keuntungan yang sebenar dimana keuntungan yang dihasilkan adalah daripada perniagaan yang jelas (real business) dan diuruskan oleh Andrea Lucas, seorang yang benar2 berkelayakan dengan pengalaman keseluruhan lebih 30 tahun. Beliau juga bekas Pengarah Bank Dunia. Maklumat lanjut boleh rujuk website syarikat. Bagaimana keuntungan diperolehi? Apabila anda mendaftar dan login, anda akan lihat banyak senarai pautan disertakan seperti Exclusive tools, business tools, success tools, training, coaching, opportunities, travel, shopping mall, remittances dan sebagainya. Keuntungan hasil dari jualan tersebut akan dikongsi bersama ahli Club-Asteria.

Apa itu Asterios?

Asterios adalah satu program seperti Points yang akan kita perolehi dengan pelbagai apabila menyertai program ini. Lebih banyak Asterios, lebih banyak keuntungan dari program ini.
Bagaimana nak Buat Duit? Ada 3 cara
Setiap minggu hari khamis, keuntungan keseluruhan Club-Asteria akan dibahagikan kepada setiap ahli dan lebih banyak asterios lebih banyak keuntungan diperolehi. Anda akan mendapat sehingga 10% bonus setiap minggu bergantung kepada keuntungan syarikat.

Dengan melakukan penajaan, anda boleh mendaftar sebagai Cth, jika anda taja 20 downline anda akan dapat $90 setiap bulan selain keuntungan mingguan diatas.
Cth, jika anda taja 10 silver dan 10 gold downline, maka anda akan dapat $45+$90=$135 setiap bulan.

Bagaimana menjana sehingga Bonus Mingguan tanpa menaja? Setiap minggu anda akan dapat sehingga 10% bonus daripada jumlah asterios anda. Daripada 10% tadi, 80% akan secara automatik kembali sebagai asterios (re-invest) dan 20% layak untuk dikeluarkan.

Contoh jika anda ada 1000 asterios terkumpul.
Minggu#1: Anda dapat 10% bonus mingguan atau 100 asterios. Daripada 100 asterios, 80% (80 asterios) akan dimasukkan semula dan ditambah dengan jumlah asterois yang sediada. Maka jumlah asterios terkini ialah 1080 asterios dan 20% daripada 100 asterios ($20) layak untuk dikeluarkan.

Minggu #2: Anda dapat lagi 10% bonus mingguan atau 108 asterios. 80% (86.4 asterios) akan dimasukkan semula menjadi jumlah asterios terkini 1166.4 asterios dan 20% daripada 108 asterios ($21.6) layak untuk dikeluarkan.
Process ini akan berulang setiap minggu sehingga jumlah Asterios anda maksima 20,000 dan anda layak mendapat bonus mingguan sehingga $400 (rm1320) atau rm5,280 sebulan tertakluk kepada peratusan mingguan diterima dan sehingga mana syarikat terus wujud atau tertakluk kepada perubahan.

Ingin mengetahui lebih lanjut boleh menghubungi saya melalui email afifsamshuri@gmail.com.

Jom Join Saya Sama Kita Tempuhi Zaman Serba Mencabar ini.

Klik Sini Untuk Mendaftar


Monday, April 25, 2011

Hari Isnin

Assalamualaikum n gud morning...wah dah hari Isnin la...tidakkkkkk!!!

Aku still mengantuk walaupun da sampai opis.....

Macam mane nie?

Mane pergi semangat bekerja aku nie?

Arghhhh...
Credit to Incik Google.com

Aku nak kongsi sikit la tips-tips untuk hilangkan mengantuk :
1. Bagun sebaik sahaja mendengar azan Subuh
2. Mandi dengan secukupnya (gosok gigi tu penting, hehehehe)
3. Solat Subuh (penting tu kewajipan)
4. Mengambil sarapan yang betul
5. Lepas sarapan lari-lari anak untuk pergi ke opis
6. Aku da mula merapek...hahaha...ok kawan2..

Hahahaha...

Jumpe lagi...

Peace No War

Saturday, April 23, 2011

Paintball Sungguh Syok!!!

Assalamualaikum...Wah sudah lama rasenya aku tak update blog aku nie...al-maklum la kesibukan dan kebutuhan waktu menyebabkan aku tak ada masa untuk update...huhuhu...

Hari ini hari Ahad, esok hari Isnin. Hari Sabtu lepas bersamaan 23 April 2011, Gaters Paintball Team telah mengadakan latiahn bersama-sama Team Raskal. Pergh memang terbaik la, Team Raskal nie antara Team yang terawal join paintball nie.

Sebab Gaters Paintball Team nie memanggil Team Raskal untuk melatih sebab 29 April 2011 Gaters akan menyertai satu Competition di Port Dickson dalam kategori Divisyen 4 (D4).

Bile kene tembak mak datuk...leh tahan juga sakitnya...hahaha

Tempat latihan adalah di Pusat Komuniti Cyberjaya. Terbaik!!!

jom la nengok gambar2 yang aku snap sikit di sana.

Aku la nie...hihihi

Hamman, TC and Ereeq (Team Raskal)

Cara Slide di dalam padang...

Cara menembak dengan betul di kawasan snake

Doakan kejayaan Kami Gaters Warrior pada Kejohanan Paintball Port Dickson.

Tuesday, April 12, 2011

Thursday, April 7, 2011

Aku Gemok

Aku Gemok

Assalamualaikum semua, dah lama rasanya tak update blog aku ni. Kerja yang banyak membutuhkan waktu untuk aku lebih kerap mengupdate blog yang sangat aku rindui ni. Untuk makluman semua sekarang aku telah berjaya meningkatkan berat badan aku secara mendadak, mebulat aku rasa badan aku ni. Seluar dah sempit, tapi belum sampai tahap yang kritikal lagi. Seterusnya adalah langkah pencegahan dari teruk bertambah bulat. Setiap petang lepas office hour aku akan berjogging untuk mengeluarkan sedikit peluh (3 kali seminggu je), baru la terasa ringan sikit badan aku ni kalau tak memang aku rasa nak makan dan akan menjadi malas.

Ape yang aku nak update pun aku tak tau.

ok la next time aku update lagi yer...

(sapa2 leh bg cadangan dan pandangan untuk menguruskan badan yang lebih ideal)