Sunday, May 8, 2011

5 Binatang Paling Susah Di Bunuh

Mari kita saksikan kekebalan 5 ekor haiwan yang sukat untuk dibunuh.

Di Tanggak ke - 5 Jatuh kepada East African Gian Snail


Serupa tapi tak sama seperti siput biasa, cuma haiwan nie boleh mencapai 8 inci panjang. Bermacam-macam cara di lakukan oleh masyarakat Afrika timur untuk membunuh haiwan ni liat. Abis bakar dan racun pun still banyak lagi...


Di Tangga Ke - 4 Jatuh kepada Water BearsWater bears adalah haiwan air yang mikroskopik dan ia sangat susah di bunuh malah tidak boleh dibekukan. Haiwan nie boleh bertahan sehingga suhu -273 darjah celcius. Radiasi pun tidak boleh mencederakan haiwan ini. Sungguh kebal. Haiwan ini juga kebal kepada nitrogen cair dan asam mineral...

Di Tempat Ke - 3 Jatuh kepada Tree WetaBinatang yang sangat menyeramkan. Darah Tree Weta mengandungi protein istimewa yang air dibadannya tidak boleh dibekukan. Ini bererti, kiranya menda ni dibekukan sekalipun, darah dibadannya masih mengalir dan berfungsi seperti biasa. Ketika beku, otak dan hati menda ni tidak berfungsi, namun ia akan kembali aktif selepas ia cair. Ini membuktikan, menda ni boleh mati atau dibunuh, tetapi akan hidup semula.. Seperti zombi!

Di Tempat Ke - 2 Jatuh kepada LungfishLungfish boleh hidup tanpa air selama 6 bulan. Hanya dengan sedikit air, natang ni boleh hidup kembali.

Di Tempat yang Pertama merangkap johan piala pusingan...Immortal bermakna abadi, dan ubur-ubur nih mmg seperti namanya, tidak boleh mati. Menda ni lahir dan membesar seperti biasa. Namun hidupnya tiada pengakhiran. Ia akan kembali ke bentuk polyp (bayi ubur2) dan hidupnya akan bermula semula dari awal!


Related Posts

5 Binatang Paling Susah Di Bunuh
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.