Thursday, September 29, 2011

Penghinaan Terhadap Islam

Sambil aku merayau-rayau di alam maya ini (sebab tak ada mood nak buat kerja lagi), terpandang pula pada satu artikel dari MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA ini yang agak mengecilkan hati aku. Kenape harus beliau berkata begitu terhadap Agama Islam yang Suci? Sungguhnya kita hamba yang akan dijemput menghadap kepada ALLAH S.W.T. juga nanti.


Dengan harapan yang jelas ini. Aku berharap Pihak yang berwajib sila ambil tindakan sewajarnya untuk mengajar serta membetulkan apa yang salah pada mereka yang tidak habis mencaci Agama Islam.

Dan kita sebagai umat Islam tidak perlu memaki menghamun MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA ini. Marilah kita sama-sama mendoakan semoga MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA bertaubat (kalau beragama ISLAM), serta menarik balik artikel-artikel yang di keluarkan oleh beliau di blog wordpress.com yang beliau buat itu..

Sekian sahaja dari aku PeNgembara...

Wednesday, September 28, 2011

Sunday, September 25, 2011

Pemandu Bermotor Di Malaysia

Pemandu kenderaan bermotor di Malaysia sungguh mesra alam. Penat pencipta signal kenderaan itu mencipta signal untuk memudahkan semua umat manusia :

  • Masuk simpang
  • Keluar Simpang
  • Hendak Memotong
  • Hendak Memasuki Lorong
  • Dan bermacam-macam lagi
Tetapi kenapa kebanyakan pemandu tidak menggunakan fungsi signal itu dengan sepenunhnya termasuklah aku. (hahaha).


Pesanan dari pihak penaja : "Gunakahlah signal yang ada pada kenderaan anda, ingatlah pada orang yang tersayang".

Saturday, September 24, 2011

Kisah Sebenar : Seorang Nenek

Kisah Sebenar : Seorang Nenek

Situasi sebenar :Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati ditempat kejadian.

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."
... ...
Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"

Harakah - "Kami tiada beca."

Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."

Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkanubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"

Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."

Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!"

Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster."

Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."

Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari.! "

Friday, September 23, 2011

Kasih Ibu - Selamat Menyambut Hari Lahir Yang Ke - 47

Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR YANG KE-47 buat Ibu aku Latifah Abdul Latif.

Semoga di murahkan rezeki, di panjangkan umur, di mudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat kelak.

Doa aku untuk Ibu aku yang aku sayang



"Ya Allah, Kau berikanlah kesihatan kepada ibuku, ko berikankan kekuatan ibuku, yang telah melahirkan ku ini, dari kecil hinggalah dewasa, tak jemu-jemu ibuku menjagaku, Kau berikanlah kebahagian untuk ibuku, sesungguhnya aku hanya mampu berdoa tidak mampu untuk memberikan kemewahan untuk ibuku, amin."


Kasih ibu membawa ke surga.


Tuesday, September 20, 2011

Kaki Bodek, Pengampu Bagus Sangat ke?

Di kala ini waktu sudah menunjukkan 2342 waktu tempatan. Aku sebenarnya baru pulang dari Sungai Siput Utara bertempat di Pusat Jalur Lebar Komuniti Felda Lasah, maklum la kerja.

Sedang aku melepakkan diri aku di atas katil yang empuk hasil dari pemberian Pak Lang aku, tidak lagi aku tidur di atas tilam angin yang selalu mendatangkan ruang yang sempit di dalam bilik aku ini. Maklum lah nak save bajet konon-kononnya. Tapi hampeh, akhirnya bocor. Tapi sekarang aku tidak lagi menggunakan tilam angin tetapi aku telah mendapat sebuah katil kayu yang di sumbangkan oleh Pak Lang aku. Tenkiu Pak Lang.


Ok, berbalik pada tajuk entri aku pada kali ini Kaki Bodek, Pengampu Bagus Sangat ke?.

Bila ada orang atau manusia yang suka membodek atau mengampu ni memang kita yang ada di sekeliling akan menjadi, merasa, melihat dengan tidak begitu selesa kerana segala pergerakan kita akan di perhatikan dan akan dijadikan satu tajuk hangat untuk di ceritakan kepada BOS, MAK, AYAH, IBU, GirlFriend Orang, Mak Orang, Bapak Orang dan yang sewaktu dengannya.

Apa yang mereka dapat dengan Membodek dan Mengampu ini?

Jawapan yang cukup mudah, kalau si Pengampu dan Pembodek itu berkerja, mereka ini mahukan nama dan pangkat dan suka bercerita kepada bos sebagai contoh :

Situasi A
BOS : Awak boleh buat ini?
Pengampu@Kaki Bodek : Boleh nie Bos, tak de hal la, bukan macam Si Pulan tu apa kerja pun tak boleh buat.

Situasi B :
Pengampu@Kaki Bodek : Bos, Bos, Bos dah makan belum? Kalau belum mari la saya payung bos makan.

Jadi natijahnya mereka-mereka yang suka Mengampu dan Kaki Bodek ini memang tak boleh di bawa berkawan langsung. Lebih baik mereka ini berkawan dengan beruk, monyet, kambing, lembu, keldai dan sebagainya.

*Tujuan aku menulis entri ini adalah untuk berkongsi tentang pendapat aku berkaitan dengan Kaki Bodek, Pengampu Bagus Sangat ke? ini. Jadi sama kita komen ye...



Jika Tidak Keberatan Dan Berminat Silalah Ke Klik Link Yang Kat Bawah Ini :

Get paid RM1000 to be in Busco's Music Video
Play this, OSK Investment Bank will award you a certificate! Build your CV
So now you know what #TheCube is!
Buat Duit Dengan ChurpChurp
It is a BlackBerry Galore!


Header Baru PeNgembara

Alhamdulillah walaupun belum siap sepenuhnya header PeNgembara yang di design kan oleh aku dd aku cukup berpuas hati dengan hasil kerja aku dd. Tapi Cik aku dd kata beliau sedang melakukan pengubahsuaian terhadap header
PeNgembara


Apa-apa pun jom layan dan komen-komen berkenaan header PeNgembara yang belu sepenuhnya. Kalau ada apa-apa yang kurang boleh mengkomenkan di ruang yang telah di sedia kan.

http://www.afifsamshuri.com


Jika Tidak Keberatan Dan Berminat Silalah Ke Klik Link Yang Kat Bawah Ini :

Get paid RM1000 to be in Busco's Music Video
Play this, OSK Investment Bank will award you a certificate! Build your CV
So now you know what #TheCube is!
Buat Duit Dengan ChurpChurp
It is a BlackBerry Galore!



Sunday, September 18, 2011

Sesi Terjah Blogger : Oshin Iera

Tengah malam macam ini sambil layan cerita Back To The Future di TV 3, terasa aku ingin terjah blogger-blogger yang ada kat Malaysia ini.

Dan pemenang untuk tengah malam yang aman dan nyaman ini adalah jeng jeng jeng Cik Oshin Iera. Sememangnya aku memang kenal dengan Cik Oshin Iera ini. Orangnya sporting, peramah, kurus kering (hehehe jangan marah ye), Cik Oshin Iera seorang yang baik hati. Cik Oshin Iera ada blog ini adalah blog tittle Cik Oshin Iera my Diary.



Blog Cik Oshin Iera ni banyak bercerita tentang kehidupan Cik Oshin Iera yang penuh dengan cabaran. Kalau korang semua nak berkenalan dengan lebih dekat lagi dengan Cik Oshin Iera ni klik je Cik Oshin Iera kompom anda akan seronok.

Segmen ini ditaja oleh : Periuk Hangus

Siap sedia wahai blogger-blogger dalam Malaysia atau pun Rakyat Malaysia tak kira yang menetap kat Malaysia atau kat luar dari Malaysia...

Aku akan terjahhh!!!

Saturday, September 17, 2011

Under Selenggara

Under Selenggara

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua,

blog PeNgembara kini sudah beralih kepada domain sendiri dan sedang dalam proses kemas kini. Di harap rakan-rakan blogger semua dapat bersabar. Insyaallah dalam beberapa hari proses kemas kini akan selesai. Sekian Harap Maklum.

Friday, September 16, 2011

Kisah 4 Orang Pemuda

Kisah 4 Orang Pemuda

Aku ada cerita untuk korang semua...Mari kita layan sejenak kisah 4 orang pemuda ini.

4 orang pemuda duduk bertentangan di dalam sebuah kereta api...Seorang warga Amerika, seorang Kongo, seorang Bangladesh dan seorang Malaysia...

Sedang dalam perjalanan, warga Amerika itu mengeluarkan 100USD lalu dibakarnya untuk menghidupkan rokok...

Semua orang terkejut dengan tindakan Si Amerika dan belum sempat bertanya, Si Amerika ni kata "its ok...too many DOLLARs in Amerika,"...

Tanpa mengendahkan kata-kata si Amerika itu, si Kongo pula mengeluarkan sekotak cigar yang termahal di dunia...dibakarnya satu dan yang lain dibuang ke tingkap...tersentak dengan tindakan si Kongo ini, si Amerika bertanye, "why,"...

Si Kong menjawab, "there is too many cigars in Kongo"...

Si Malaysia dan si Bangladesh terpinga-pinga dengan perbuatan mereka tadi...

Belum sempat si Bangladesh berkata apa-apa, si Malaysia terus campak si Bangladesh keluar dari tingkap keretapi...dengan slamber berkata "nevermind...too many Bangladesh in Malaysia,"...


Mungkin anda berminat :

FInd out if Malaysians like Roasted VS Steam
,
Do A YouTube Song Cover and Win RM5,000
,
Chickens have landed!!!
,

Thursday, September 15, 2011

Tergempar - Lima Kedai Usang Musnah

Asiah meninjau kawasan kebakaran diiringi Choo (kanan)
dan Eng (dua dari kiri) di Jalan Tun Sri Lanang.

Kebakaran di Jalan Tun Sri Lanang babitkan kerugian RM1.5 juta

KOTA TINGGI: Sederet lima kedai usang binaan separa kayu, musnah akibat kebakaran yang menyebabkan kerugian lebih RM1.5 juta dalam kejadian dekat Jalan Tun Sri Lanang di sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi itu, kebakaran terbabit memusnahkan sebuah kedai tayar, restoran, aksesori kenderaan dan alat ganti motosikal.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kota Tinggi, Ismail Latif, berkata pihaknya bergegas ke lokasi kejadian yang terletak 1.5 kilometer dari pusat bandar ini bersama tiga jentera dan dua kenderaan utiliti.

Katanya, api dapat dikawal dalam tempoh 30 minit daripada merebak ke deretan bangunan binaan yang pernah dijadikan rumah sewa dan bengkel kenderaan serta pertukangan besi yang terletak bersebelahan tempat kejadian.

“Api marak disebabkan rumah kedai terbabit menempatkan simpanan tin minyak enjin, cat kenderaan, aerosol dan aksesori serta alat ganti kenderaan.

“Setakat ini, punca sebenar kejadian dan nilai kerugian akibat kebakaran itu masih dalam siasatan. Tiada mangsa mengalami kecederaan dalam kejadian ini kerana ketika kebakaran, pengusaha perniagaan di premis ini tidak tinggal di sini, ” katanya di tempat kejadian, awal pagi semalam.
Dalam usaha anggota bomba dan penyelamat memadam kebakaran terbabit, beberapa letupan kecil kedengaran disertai api menjulang tinggi dipercayai akibat tin cat, aerosol dan minyak kenderaan yang meletup dan disambar api.

Pengusaha restoran, Omar Ali, 49, yang mengendali perniagaan di situ sejak lebih 10 tahun lalu, berkata kejadian itu menyebabkan beliau hilang sumber pencarian.

“Kebakaran ini menyebabkan saya kerugian kira-kira RM36,000 apabila semua harta benda dan kelengkapan perniagaan tidak dapat diselamatkan," katanya.

Pemilik kedai tayar, Choo Hong Liam, berkata kebakaran terbabit menyebabkan beliau kerugian RM500,000 apabila semua stok tayar dalam simpanan di kedai itu bersama mesin pengendalinya musnah.

“Saya yang tinggal di Taman Kota Jaya, bergegas ke sini sejurus mengetahuinya kira-kira jam 4.50 pagi apabila dihubungi jiran hadapan kedai yang terbakar.

“Api marak dengan kuat dengan kedai saya mempunyai banyak simpanan tayar baru dan lama. Mesin dan peralatan saja bernilai RM200,000, manakala tayar dan aksesori lain bernilai RM300,000," katanya yang berniaga di di situ sejak 1976.

Pemilik kedai motosikal, Eng Kim Pau, 64, mendakwa kerugian kira-kira RM1 juta apabila dua pintu kedainya yang dipenuhi aksesori dan alat ganti motosikal dan sebuah lagi dijadikan stor peralatan lain musnah sama sekali dalam kejadian ini.

“Nasib saya kurang baik kerana semua barangan yang disimpan ini tidak dilindungi insurans," katanya yang berniaga di situ sejak premis terbabit didirikan pada 1975.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Johor Lama, Asiah Md Ariff, turut meninjau lokasi kebakaran terbabit sambil menghulurkan sumbangan tanda simpati kepada semua mangsa ekoran kebakaran yang berlaku.

Sumber : BH.

Tuesday, September 13, 2011

Gila Glamor

Apa yang ada pada glamor?

Pada aku la Gila glamor ni tak ada faedah dan benefit langsung. Lagi orang meluat dan menyampah.

Blogger yang Gila Glamor ada tak?

Mesti la adakan. Kenapa?

Sebab nak dapatkan trafik yang tinggi la kot...

Aku Gila Glamor tak?

Blogger-blogger sekalian tolong jawabkan soalan aku...

ADAKAH AKU GILA GLAMOR?


Monday, September 12, 2011

Permanent Speed Trap - Location Malaysia

Beware Of Permanent Speed Traps.....


PLUS North Bound (ke Utara)

*Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
*Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
*Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
*Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
*Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
*Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS South Bound (ke Selatan)

*Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
*Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
*Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
*Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
*Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
*About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
*At 296.5km and 297km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
*At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
*On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
*After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
*Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Elite Central Link East/North Bound
*On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Elite Central Link West/South Bound
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
*After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h


NKVE East/North Bound
*300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
*Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
*Below bridge at Damansara Junction, 17.5km


NKVE West/South Bound
*Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
*From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
*From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
*Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
*Below railway bridge at 11.2km
*Under the bridge at Shah Alam junction.

Kesas East Bound

*Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

Kesas West Bound
*At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity
*Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Klang
*Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!

East Coast
*Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go slow.
*East bound, downhill run after Raub junction.
*Maran, 60km/h zone.
*Paya Bungor, 70km/h zone.

SPEED TRAPS IN JOHOR South Bound
*Tangkak junction.
*Under the bridge after Yong Peng

North junction
*at 97.3km.
*Ayer Hitam junction.
*Sedenak junction.

SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG
North Bound

*Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
*Before Perwaja Steel.
*Sg Petani junction.
*Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
*PenangBridge at island end.Speed limit 80km/h.

South Bound
*PenangBridgeisland end. Speed limit 80km/h.
*About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.

SPEED TRAPS IN PERAK
North Bound

*Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.
*Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.
*Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
*Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
*Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
*Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
*Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
*Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
*Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
*Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
*Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
*Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

South Bound
*Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
*Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
*Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.
*Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
*Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction.

Thursday, September 8, 2011

Wednesday, September 7, 2011

MYVI 1.5 Introduction


Aku da boleh agak da.

Akan kuar punya MYVI 1.5 L ni, cume lom boleh di pastikan sama ada ianya 1.5 atau 1.3 Liter.

Nak tahu dengan lebih lanjut tunggu jela dengan penuh kesabaran.

jom layan beberape keping gambar MYVi Kuning yang di katakan enjin 1.5Liter.

Sigapore Sedia Berperang Dengan Malaysia

Sigapore Sedia Berperang Dengan Malaysia

"Bekas PM Singapore LKY telah berkata bahawa negaranya sedia berperang jika isu tanah di Tanjong Pagar tidak diberikan balik oleh Malaysia pada masa yang telah ditetapkan dan jika isu mengenai air ditimbulkan.
Sangat berani dan yakin LKY ni hingga sanggup berkata begitu!

Atas dasar apa LKY berani dan yakin? Sila lihat fakta berikut:

Changi Air Base (West)

112 Sqn 4 KC-135R (Aerial refuelling)

121 Sqn 4 Fokker 50 (Transport), 5 Fokker 50 ME2 (Maritime patrol)

Changi Air Base (East)

145 Sqn 20 F-16D Blk 52+ (Strike)

Paya Lebar Air Base

122 Sqn 6 C-130H (Transport), 4 KC-130B (Transport/Aerial refuelling)

141 Sqn 6 F-5S (Interceptor), 1 F-5T (Training/Interceptor) - Disbanded since Nov 2005 with aircraft being reassigned to 144 and 149 Sqn.

144 Sqn 15 F-5S (Interceptor), 7 F-5T (Training/Interceptor)

149 Sqn 15 F-5S (Interceptor), 1 F-5T (Training/Interceptor); currently transitioning to the F-15SG (Strike), received 5 F-15SG to date.[23]

Sembawang Air Base

120 Sqn 20 AH-64D Longbow Apache (Attack)

123 Sqn 6 S-70B Seahawks (ASW)

124 Sqn 4 EC120 Colibri (Training)

125 Sqn 22 AS332M Super Puma (Transport/SAR)

126 Sqn 12 AS332M1 Cougar (Transport/SAR)

127 Sqn 10 CH-47SD (Heavylift)

Tengah Air Base

111 Sqn 4 E-2C Hawkeye (AEW & C); currently transitioning to G550 CAEWs

140 Sqn 7 F-16C (Interceptor), 5 F-16D Blk 52 (Strike)

142 Sqn 18 T/A-4SU Super Skyhawks (Fighter-bomber) - disbanded in 2004.

143 Sqn 2 F-16C (Interceptor), 10 F-16D Blk 52 (Strike)

RSAF Black Knights - RSAF's aerobatic team.

Chong Pang Camp SADA (Singapore Air Defense Artillery)

3rd DA RBS 70 SAM, IGLA SAM, Giraffe Radar

6th DA RBS 70 SAM, IGLA SAM, Giraffe Radar

9th DA RBS 70 SAM, IGLA SAM, Giraffe Radar

18th DA Mistral SAM

160 Sqn Oerlikon 35 mm AA Guns (Airfield defence)

Lim Chu Kang Camp II SADA (Singapore Air Defense Artillery)

163 Sqn I-HAWK SAM (Medium altitude air defence)

165 Sqn Rapier Blindfire SAM (Low altitude air defence)

Other assets of SADA (Singapore Air Defense Artillery)

201 Sqn FPS 117 Radar (Fighter control, SAM control, Surveillance, ASP)

203 Sqn LORADS Radar (RASP, SAR, "listening watch" for distress signals)

Murai Camp

116 Sqn Hermes 450 (Reconnaissance)

128 Sqn 40 IAI Searcher (Reconnaissance)

Sedangkan Malaysia hanya ada :

1st Division

2 Squadron - Fokker F-28 Fellowship, Falcon 900, Global Express, Boeing BBJ (737-700), Subang AFB

3 Squadron - S-61A4A Nuri, Butterworth AFB

6 Squadron - BAE Hawk 108/Hawk 208, Kuantan AFB

10 Squadron - S-61A4A Nuri, Kuala Lumpur AFB

11 Squadron - Su-30MKM Flanker, Gong Kedak AFB

12 Squadron - Northrop F-5E/F, RF-5E, Butterworth AFB

15 Squadron - BAE Hawk 108/208, Aermacchi MB-339AM, Butterworth AFB

16 Squadron - Beech 200T, Subang AFB

18 Squadron - Boeing F/A-18D Hornet, Butterworth AFB

19 Squadron - MiG 29N/UB, Kuantan AFB

20 Squadron - Lockheed C-130H Hercules, C-130T Subang AFB

21 Squadron - CN-235-200M, Subang AFB

2nd Division

5 Squadron - S-61A4A, Nuri Labuan AFB

7 Squadron - S-61A4A, Nuri Kuching AFB

14 Squadron - Lockheed C-130H Hercules, Labuan AFB

Training Division

1 FTC PC-7/PC-7 Mk II, Alor Setar AFB

2 FTC Alouette III Alor, Setar AFB

3 FTC MB-339AM/CM, Kuantan AFB

Ini cuma perbandingan Tentera Udara saja belum yang lain-lain.

Mampukah Malaysia mempertahankan diri??

sumber : pemerhati44

Monday, September 5, 2011

Raya Raya Raya

Raya Raya Raya

Raya dah seminggu.

Hari nie da naik semual kerja.

Opis still kosong lagi.

Mana semua orang pergi nie?

Hilang macam tu jeee...

Banyak tak dapat duit raya?

Kuar banyak duit ada la..

Da tak dapat duit raya da..

Da tua bangka..

Semalam balik dari kampung ke KL tak jem langsung bestnya..

K la..